Martens per direct naar PAOK

Gepubliceerd op 15 januari 14, 20:00
ALKMAAR- Maarten Martens zet zijn loopbaan per direct voort bij de Griekse topclub PAOK Saloniki. De 29-jarige Belgische middenvelder zou in eerste instantie pas na dit seizoen de overstap maken, maar de drie partijen kwamen woensdag tot een akkoord voor een directe transfer.

Met AZ werd Martens in 2009 kampioen van Nederland. In datzelfde jaar won de linkspoot met de Alkmaarders de Johan Cruijff Schaal. Afgelopen seizoen pakte AZ de KNVB beker. Bij AZ groeide Martens uit van talent tot Belgisch international (9 interlands, 0 goals). Voor zijn Alkmaarse periode kwam Martens uit voor Anderlecht en RKC Waalwijk.

Recordhouder
Martens mag zich sinds dit seizoen recordhouder noemen wat betreft Europese wedstrijden voor AZ. De stilist kwam tegen Maccabi Haifa voor de 45e keer Europees in actie voor de ploeg uit Alkmaar. Hij evenaarde daarmee het record van Kew Jaliens.

Blessures
De periode van Martens bij AZ kent naast de vele hoogtepunten ook enkele dieptepunten. Vooral op blessuregebied heeft de Belg tegenslagen gehad, waardoor hij in zevenenhalf jaar tot slechts 164 competitiewedstrijden kwam, waarin hij 33 doelpunten maakte.

Transfersom
AZ doet - zoals gebruikelijk - geen uitlatingen over het transferbedrag dat met de overgang van Martens gemoeid is.