Martin Haar trainer Jong AZ

Gepubliceerd op 08 juli 15, 11:30
ALKMAAR- Martin Haar (63) is per direct de nieuwe trainer van Jong AZ. De ervaren oefenmeester is in die rol de opvolger van Reinier Robbemond, die hoofdtrainer werd bij FC Oss. Haar combineert zijn functie bij Jong AZ met die van specialistentrainer van de A-selectie.

Haar was al eens eerder trainer van de Alkmaarse beloftenploeg. Ook bekleedde hij jarenlang de functie van assistent-trainer van het eerste elftal. In die hoedanigheid zat hij ook enkele keren als interim-trainer op de bank van het eerste elftal. Als speler was Haar in 1982 de eerste winnaar van de Nederlandse Gouden Schoen.

Stewart: ‘Ervaring overbrengen’
“Martin Haar weet als geen ander over te brengen wat het inhoudt om profvoetballer te zijn”, reageert Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “In de functie van trainer van Jong AZ kan hij zijn schat aan ervaring overbrengen, zodat onze talenten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Martin is daarnaast een uitstekende veldtrainer. We zijn blij dat hij deze uitdaging aangaat. Hij krijgt bij Jong AZ assistentie van Denny Landzaat, die momenteel bezig is met zijn trainerscursus.”

Haar: ‘Talenten klaarstomen’
“Ik vind het een mooie uitdaging om onze beste talenten klaar te stomen voor hun stap naar het stadion”, reageert Haar. “In Jong AZ spelen veel jongens die er goed op staan bij de technische verantwoordelijken en onze scouting. Ik vind het erg leuk om die spelers de juiste begeleiding te geven. Daarnaast verheug ik me op de samenwerking met Denny Landzaat. Eerst had ik hem als speler onder mijn hoede, nu mogen we samen als trainer aan de gang.”