Matig AZ Onder 14 boekt zege

Matig AZ Onder 14 boekt zege

Gepubliceerd op 07 december 19, 12:05

HENGELO- AZ Onder 14 heeft zaterdag met het nodige geluk een overwinning op FC Twente geboekt. In Hengelo werd het 1-2 voor de ploeg van trainer Bram Berkhout.

AZ kwam uitstekend uit de startblokken, want na een minuut spelen lag de bal al in het net. Wassim Bouziane was het eindstation van een fraaie Alkmaarse aanval, waarvan er verder echter nog maar weinig zouden volgen.

Bromet
FC Twente kreeg grote kansen op de gelijkmaker en op slag van rust bracht Lucas Vennegoor of Hesselink de stand in balans. In de tweede helft hadden de Tukkers het betere van het spel, maar bleef het dankzij keeper Jeroen Bromet 1-1. AZ werd vooral gevaarlijk vanuit de counter. Hieruit kwam vlak voor tijd ook de winnende goal van Deacon van der Klaauw.

Berkhout: 'Een wonder'
"Het positieve is dat je ondanks slecht spel toch wint", zei Berkhout. "Het is goed voor de jongens om dat ook te leren, maar dat moet wel met meer grip gebeuren. Nu kwam de zege vooral tot stand omdat Twente haar vele kansen niet afmaakte. Het is een wonder dat wij hier drie punten hebben gepakt."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Twente Onder 14 - AZ Onder 14 1-2 (1-1)

Opstelling AZ: Jeroen Bromet; Justin Schlaman, Jason Sharma, Rayan Atikallah, Jahlil Lioe-Anji, Jesper Zwart; Kasper Boogaard, Melle Roede, Elias Hazir; Wassim Bouziane, Kiani Inge.

Scoreverloop: 2. Bouziane 0-1, 34. Vennegoor of Hesselink 1-1, 69. Van der Klaauw 1-2.

Wedstrijd

1
Onder 14 Najaar - 2020 - 2021
FC Twente - AZ
zaterdag 7 dec 2019, 12:30
Wedstrijd informatie
2