Mees de Wit: ‘Gevochten als een team’

Mees de Wit: ‘Gevochten als een team’

Gepubliceerd op 18 september 22, 20:49

ALKMAAR- Met de 2-1 overwinning op Ajax bezorgde AZ de Amsterdammers het eerste puntenverlies van het seizoen. Mees de Wit startte in de basis voor de tweede keer in dezelfde week en geeft een reactie op zijn eigen prestatie én die van het team. 

In de basiself
De afgelopen periode begon De Wit regelmatig op de bank, maar vandaag stond hij in het veld bij de aftrap van de derby. “Afgelopen donderdag tegen FC Vaduz heb ik dingen gezien die ik wilde verbeteren aan mezelf. Vandaag stond ik er wel en heb ik alles gegeven. Nu moeten we gewoon doorpakken.” Ook gaf hij aan dat het soms lastig is om langs de kant te zitten. “Als voetballer wil je natuurlijk altijd spelen. Ik moet mijn best doen om in het team te komen en ik hoop dat ik het vandaag een beetje heb laten zien.”

Gezamenlijke prestatie
Het antwoord op die vraag had De Wit zelf. “Ik vond dat ik het prima deed. Op de momenten dat Ajax druk zette, vond ik het af en toe een beetje slordig. Maar ik heb gewoon gevochten en ook een paar mooie dingen laten zien. Natuurlijk de goal en dat we zo hebben gevochten als team. Het was vrij plotseling dat Ajax scoorde. Dat is natuurlijk jammer, maar je ziet wel dat we als team mentaal sterk zijn doordat we in de eerste helft nog 2-1 voor komen. Mijn complimenten aan de ploeg.”

De gelijkmaker
Naast een goede verdedigende actie bij Tadić vond De Wit zijn doelpunt één van de hoogtepunten van zijn spel. “Deze goal is heel goed voor mijn vertrouwen en ik ben er heel blij mee. Ik zag Clasie aan de bal en rende gelijk diep. Rensch raakte de bal een beetje half en ik dacht, gewoon schieten met die linker. Hij zat er lekker in.” 

Bekijk de rest van de reactie van Mees de Wit in de video hieronder.