Mees de Wit: ‘Leuke wedstrijd voor mij’

Mees de Wit: ‘Leuke wedstrijd voor mij’

Gepubliceerd op 21 juni 22, 14:52

ZAANSTAD- AZ werkte dinsdagochtend de eerste veldtraining van het seizoen 2022-2023 af. Onder andere aanwinst Mees de Wit stond voor het eerst met zijn nieuwe ploeggenoten op het veld. Na afloop van de ochtendsessie sprak hij met AZ Media over zijn eerste dagen. "Heel goed opgevangen."

“De testen van gisteren waren zwaar”, zei Mees de Wit na zijn eerste stappen in Zaanstad. “Vandaag hebben we lekker met het balletje getraind. Natuurlijk moeten we allemaal een beetje wennen, maar het ging prima. De lijn met hard werken gaan we doortrekken en dan komt het goed.”

Nieuwe teamgenoten

“Ik ben heel goed opgevangen door de jongens”, ging de linksback verder. “Ze zijn allemaal heel aardig tegen me en kennen me een beetje van PEC. Met Dani de Wit heb ik nog een tijdje gespeeld bij Ajax, dus hem ken ik ook al.” 

Officieuze debuut
Zijn officieuze AZ-debuut kan hij uitgerekend tegen PEC Zwolle maken. Op 2 juli zijn de Blauwvingers de oefentegenstander in Dirkshorn. “Dat is natuurlijk heel leuk en dan zie ik de jongens van PEC ook weer even. Een leuke wedstrijd voor mij.”

Volle batterij
Ook Jansen stond met een grote glimlach op het trainingsveld. “De batterij is weer vol”, zei hij. “Daar is niet veel voor nodig, hoor! Een paar dagen vrij en dan is-ie weer opgeladen. Vervolgens ben ik weer klaar om te gaan.” De eerste veldtraining werd nog zonder de internationals afgewerkt. Jansen: “Hun vakantie wordt iets aangepast, maandag 27 juni en donderdag 30 juni sluiten er weer wat jongens aan.”

Conference League
Afgelopen week stond de loting voor de tweede voorronde om de UEFA Europa Conference League op het programma. In die ronde neemt AZ het op tegen de winnaar van het tweeluik Tre Penne uit San Marino of Tuzla City uit Bosnië & Herzegovina. “21 juli is het eerste moment dat we moeten pieken”, reageert Jansen. “Beide clubs gaan we rustig bekijken. Na de loting ben ik natuurlijk even gaan Googelen, dus inmiddels weet ik wel iets meer. De focus ligt nu op de start van de voorbereiding en daarin werken we toe naar dat moment."

Interview
Bekijk hieronder het complete interview met Mees de Wit en Jansen.