Midtsjø naar AZ

Gepubliceerd op 26 augustus 17, 20:31
ALKMAAR- AZ heeft zich versterkt met Fredrik Midtsjø. De 24-jarige Noor komt over van Rosenborg BK en tekent in Alkmaar een contract voor vijf seizoenen.

Midtsjø begon zijn carrierè in zijn geboorteplaats bij Stjørdals-Blink. Vervolgens doorliep de rechtspoot de jeugdopleiding van Rosenborg, waar hij op 3 juli 2011 debuteerde in de hoofdmacht tijdens het thuisduel met Sarpsborg 08.

Verhuur
Na verhuurperiodes aan Ranheim (10 wedstrijden) en Sandnes Ulf (28 wedstrijden, 5 goals) werd Midtsjø in 2015 een onbetwiste basisspeler. In totaal kwam de middenvelder tot 142 officiële wedstrijden voor Rosenborg. Daarin maakte hij 16 doelpunten.

International
Op 24 maart 2016 maakte Midtsjø zijn debuut in het Noorse elftal toen hij inviel tijdens het vrienschappelijke duel met Estland.

Huiberts: 'Aanwinst voor het team'
“Midtsjø is technisch zeer vaardig en heeft een groot loopvermogen”, weet Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “De afgelopen drie jaar heeft hij zich als vaste kracht bij Rosenborg, met wie hij twee keer de dubbel won, opwerkt tot international. Hij is als aanvallende middenvelder een aanwinst voor ons team.”

Foto's: Paoline Kruijssen / AZ Media