Møller Wolfe eerste aanwinst seizoen 2023-2024

Møller Wolfe eerste aanwinst seizoen 2023-2024

Gepubliceerd op 22 mei 23, 17:14

ALKMAAR- AZ versterkt zich voor het seizoen 2023-2024 met David Møller Wolfe. De 21-jarige linkervleugelverdediger komt over van SK Brann. Hij tekende maandagmiddag een verbintenis bij de Alkmaarders tot medio 2028. Hiermee is de eerste zomeraanwinst van AZ binnen.

De Noor komt ondanks zijn leeftijd al met de nodige ervaring naar Alkmaar. Hij kwam al tot meer dan tachtig officiële wedstrijden. Afgelopen seizoen maakte hij ook voor het eerst zijn opwachting voor Jong Noorwegen.

Bekerwinst
SK Brann bekleedt momenteel de derde plaats in de Eliteserien, het hoogste niveau van Noorwegen. Het team won afgelopen weekend de Noorse beker door met 2-0 te winnen van Lillestrøm. In die wedstrijd maakte Møller Wolfe de negentig minuten vol. Het betekende zijn eerste hoofdprijs in het betaalde voetbal.

Møller Wolfe: ‘Jongensdroom’
Naast het winnen van die prijs is het tekenen bij AZ een volgend hoogtepunt in Møller Wolfe’s carrière. “De stap hier naartoe maken is eveneens een jongensdroom. Zo’n twee, drie maanden geleden hoorde ik voor het eerst over de interesse van AZ en sindsdien heb ik veel wedstrijden gezien van de club. Ik speel met veel energie en passie en kijk zoveel mogelijk vooruit. AZ speelt met veel van dezelfde ideeën en bedoelingen en daarom denk ik dat ik er goed bij pas.”

Huiberts: ‘Pluspunten voor een speler’
Ook Directeur Voetbalzaken Max Huiberts is verheugd met de eerste zomeraanwinst. “Zowel op het veld als daarbuiten is hij op een goede manier aanwezig. Dat zijn mooie pluspunten voor een speler. Als je het hem vraagt, zit hij waarschijnlijk in één van de mooiste weken van zijn leven tot dusver.”

Linksbackpositie
Op de linksbackpositie kunnen ook AZ’ers Milos Kerkez en Mees de Wit uit de voeten. “We zijn altijd op diverse scenario’s aan het voorsorteren. Op het moment dat er dan zo’n mooie optie op ons pad komt, moeten we niet te lang wachten. Dat wil nog niet zeggen dat er al een speler weg is. Sowieso willen we elke positie kwalitatief goed bezet hebben, waardoor een gezonde concurrentiestrijd ontstaat”, stelt Huiberts.

Noorse spelers
Hoewel er momenteel geen andere Noren in de AZ-selectie zitten, is de club niet onbekend met landgenoten van Møller Wolfe. Håkon Evjen, Fredrik Midtsjø, Aslak Witry, Jonas Svensson, Markus Henriksen en Björn Johnsen stonden voor hem onder contract bij AZ.

Nummer 18
De talentvolle jeugdinternational komt tijdens de aanstaande zomer mogelijk uit op het EK in Georgië en Roemenië met Noorwegen Onder 21. In Alkmaar gaat hij spelen met rugnummer 18.Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl