‘Mooi voor Pantelis’

Gepubliceerd op 03 december 15, 14:29
ALKMAAR- “Het wordt puzzelen, maar dat is ook wel weer leuk”, zei John van den Brom donderdag over zijn achterhoede die het vrijdag opneemt tegen ADO Den Haag. Over het naderende debuut van Pantelis Hatzidiakos en zijn voormalige werkgever: “Op papier een goed elftal.”

Nadat hij zondag tegen PSV uit voorzorg aan de kant gehouden werd, kan Alireza Jahanbakhsh vrijdag weer in actie komen. Van den Brom: “Voorin hebben we geen problemen. Achterin zijn er wel wat op- of aanmerkingen te plaatsen: Ridgeciano Haps, Jop van der Linden en waarschijnlijk ook Jeffrey Gouweleeuw zijn niet fit. Derrick Luckassen is geschorst. We zullen dus met een iets andere achterhoede spelen. Het wordt puzzelen, maar dat is ook wel weer leuk.”

Hatzidiakos
Door de dunne spoeling in de laatste linie, hevelt Van den Brom de 18-jarige Hatzidiakos over naar de A-selectie. “Hij is de aanvoerder van Jong AZ en staat rechts centraal in de verdediging. Vorig jaar heeft hij tijdens de winterstop met ons meegetraind, net als afgelopen zomer.”

Talenten
“Panta is een prima speler”, vervolgde Van den Brom. “Het is mooi voor hem en voor ons dat hij nu voor het eerst officieel bij de wedstrijdselectie zit. Goed dat we altijd kunnen putten uit de talenten van de club.”

ADO
Van den Brom: “ADO heeft op papier een goed elftal. Er zitten denk ik nog één of twee jongens die daar speelden toen ik trainer was. Ze hebben voorin een goede aanval met een gevaarlijke spits en buitenspelers die voor aanvoer zorgen. Achterin hebben ze een blok van vijf met daarachter een goede keeper, die ook nog kan scoren.”

AZ - ADO Den Haag begint vrijdag om 20:00 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Ook zijn er nog Business Seats-arrangementen te verkrijgen. Niet in het stadion aanwezig? Deze wedstrijd is ook live te volgen via FOX Sports, AZ Radio en de AZ Twitter. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop? Dat kan via onze Facebook- en Instagram-pagina