Mooie goals zorgen voor zege AZ Onder 19

Gepubliceerd op 07 december 13, 17:31
ALKMAAR- AZ Onder 19 heeft zaterdag dankzij een paar mooie goals met 1-4 gewonnen van Roda JC A1. De doelpunten van het team van coach Koen Stam kwamen in Kerkrade op naam van Achille Vaarnold, Nick Doodeman, Stijn Spierings en Guus van Weerdenburg.

Op de vraag of de lange reis naar Kerkrade de moeite waard was geweest, gaf Stam een duidelijk antwoord: "Als ik kijk naar de mooie goals die wij maken wel, maar wat betreft het spel in de tweede helft niet. Daarover was ik zeer ontevreden."

Vaarnold
Onder 19 trof met Roda JC een ploeg die zich in eigen huis ver liet terugzakken. "Als je tegen zo een tegenstander speelt, moet je herkennen wanneer je naar voren gaat. We deden dat nog niet altijd goed", blikte Stam terug. In de slotfase van de eerste helft was het aan Vaarnold om de wedstrijd open te breken. Eerst schoot de aanvaller een vrije trap prachtig binnen, vervolgens was hij aangever bij de treffer van Doodeman.

Controle
Toen Spierings kort na de rust uit een corner van opnieuw Vaarnold de 0-3 aantekende leek het duel definitief gespeeld. "Zelfs toen bleef Roda terugzakken", vertelde Stam. Toch verloor Onder 19 nog even de controle. "Toen geloofde Roda er opeens weer in en gingen ze wel druk zetten, gelukkig scoorden wij via Guus snel een de 1-4 was de wedstrijd echt gespeeld."

Interessant
Stam zag na afloop nog voldoende ruimte voor verbetering. "Dit was niet de beste A-juniorenwedstrijd die ik dit seizoen heb gezien. Het is wel interessant om een keer te spelen tegen een tegenstander die zo ver terugzakt. Ik hoop dat de spelers daar weer de positieve punten uitpakken."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Roda JC A1 - AZ Onder 19 1-4 (0-2)

Opstelling AZ Onder 19:
Nick Olij; Levi Opdam, Donny van Iperen (65. Pantelis Hatzidiakos), Joris Kramer, Jelle Hopman; Dabney dos Santos Souza, Thomas Ouwejan, Stijn Spierings (65. Alexander Sigurdarson); Nick Doodeman, Sem Witteveen (60. Yovany van der Stelt), Achille Vaarnold (70. Guus van Weerdenburg).

Scoreverloop: 33. Vaarnold 0-1, 38. Doodeman 0-2, 52. Spierings 0-3, 80. 1-3, 86. Van Weerdenburg 1-4.