Nederburgh: 'Dick is een echte winnaar'

Gepubliceerd op 01 november 13, 09:55
ALKMAAR- Hij hield tijdens zijn carrière kantoor tussen paal en lat bij Telstar, Roda JC, PSV en de clubs die elkaar zaterdag in het AFAS Stadion treffen. Jan Nederburgh (55) over zijn huidige avontuur in Turkije en zijn jaren in Den Haag en Alkmaar.

“Het gaat helemaal prima met me”, zegt Nederburgh, die momenteel als assistent-trainer van Shota Arveladze bij het Turkse Kasimpasa werkt. “Met de club gaat het ook goed. We staan volgens de doelstelling bij de eerste vijf. Het staat in deze competitie, net als in Nederland, allemaal dicht op elkaar.”

Nederburgh: “Het is fantastisch werken hier. We hebben een leuk, knus stadion midden in een woonwijk. Verder hebben we een astronomisch mooi trainingscomplex. Mensen weten niet wat ze zien als ze hier voor het eerst komen. En het is natuurlijk geweldig om met Shota te werken. We hebben bij AZ onder grote trainers gewerkt en zijn goed op elkaar ingespeeld. Naast presteren met het eerste elftal proberen we hier ook structuur aan te brengen voor de lange termijn.”

FC Den Haag
“Mijn jaren bij FC Den Haag waren niet bepaald saai”, blikt de Velsenaar met gevoel voor understatement terug. “Het is natuurlijk een ambitieuze club uit een grote stad. Er gebeurde altijd wel wat, zowel positief als negatief. Tegenwoordig hoor je gelukkig nooit meer wat over supportersrellen bij ADO. We speelden destijds in de Eerste Divisie, maar alles was erop ingesteld om te promoveren. Mooie jaren.”

AZ
Nederburgh: “Dat ik op mijn 37e nog van Telstar naar AZ werd gehaald, was voor mij een ideale manier om mijn spelerscarrière af te bouwen en mijn trainersloopbaan te starten. Ik heb uiteindelijk dertien jaar met veel plezier in Alkmaar gewerkt. In die jaren heb ik de opbouw naar de top helemaal meegemaakt.”

“Het huidige ADO is heel wisselvallig: ruim verliezen van PEC Zwolle en vervolgens winnen van FC Twente. Ik ga ervan uit dat AZ gaat winnen. Ik heb zelf nog met Dick Advocaat gewerkt bij AZ; prachtige man en een echte winnaar. Dick weet waar het om gaat, is enorm gedreven en eist honderd procent inzet van elke speler.”

AZ Speelt
Dit interview met Nederburgh lees je zaterdag in AZ Speelt. Dit programmamagazine bevat ook interviews met Celso Ortiz en Roland Alberg en wordt uitgedeeld aan de bezoekers van AZ - ADO Den Haag.

Tekst: Eelke Schulte Nordholt / AZ Media
Foto's: Ed van de Pol en archief AZ