Nederlaag AZ Onder 14 in Den Haag

Gepubliceerd op 07 december 13, 12:49
ALKMAAR- AZ Onder 14 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag O14 verloren. De ploeg van trainer Wesley Visser ging in de Hofstad met 4-2 onderuit. Robin Lathouwers scoorde vanaf elf meter beide Alkmaarse treffers.

“Absoluut onnodig”, zei Visser na afloop van het duel in Den Haag. “Zeker in de eerste deel van de wedstrijd waren wij de beste. ADO is niet van de eigen helft afgekomen. Als wij betere keuzes maken bij de eindpass, dan kun je gewoon met 0-3 voorstaan”, vertelde de coach. In plaats van een voorsprong, keek Onder 14 bij rust tegen een achterstand aan. ADO profiteerde van een fout in de Alkmaarse defensie.

Strafschoppen
Na de rust probeerde Onder 14 de goede lijn van de eerste helft door te zetten. Dat lukte aardig tot de vijftigste minuut. Daarin kwam ADO Den Haag op 2-0. Niet veel later kregen Visser en zijn team toch weer hoop op meer. Lathouwers rondde de eerste toegekende penalty bekwaam af. “Daarna dacht ik dat wij voor een gelijkspel konden gaan, maar helaas scoorde ADO snel twee doelpunten.” De tweede gescoorde strafschop van Lathouwers kort voor tijd kon het verlies niet meer afwenden.

Kracht
Visser was na afloop teleurgesteld. “Ons positiespel in de eerste helft was misschien wel het beste dat ik dit seizoen van ons heb gezien. Het team is alleen nog niet in staat om dat een hele wedstrijd vol te houden. Je merkte dat de eerste helft ons veel kracht had gekost. Na de rust kon ADO ons met hun fysiek aftroeven.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
ADO Den Haag O14 - AZ Onder 14 2-4 (1-0)

Opstelling AZ Onder 14:
Jasper Schendelaar; Robin Lathouwers, Joey Jacobs (50. Wouter Swart), Finn Berk, Wessel Verburg (40. Finn Huitema); Peer Koopmeiners (40. Nadir Chakrouni), Quinten Helmer, Jesse Verswijveren (35. Redur Kaya); Ivar de Boer (40. Maxwell Asare), Myron Boadu, Guillermo Gauna.

Scoreverloop: 28. 1-0, 51. 2-0, 53. Lathouwers 2-1 (pen.), 56. 3-1, 61. 4-1, 68. Lathouwers 4-2 (pen.).