‘Nemen bekertoernooi heel serieus’

Gepubliceerd op 27 februari 18, 16:14
ALKMAAR- Voorafgaand aan de middagtraining sprak John van den Brom dinsdag met de pers. In Grand Café Van Gaal gaf hij aan hoe het met zijn blessuregevallen gaat en wat hij van het koude bekerduel met FC Twente verwacht.

De temperatuur daalt ook woensdag aardig onder het vriespunt. “Vroeger speelden we gewoon op harde velden”, zei Van den Brom. “Dan hadden we daar speciale schoenen voor aan. Toen hoorde je nooit iemand praten over gevoelstemperatuur. Wij willen in ieder geval heel graag spelen woensdag, daar zijn we helemaal op ingesteld.”

Fit
Van den Brom: “Buiten de langdurige blessuregevallen om, is iedereen fit bij ons. We kunnen dus gewoon in de vertrouwde opstelling spelen. Ik ben benieuwd wat Gertjan Verbeek voor een opstelling uit de hoge hoed tovert. Spelen ze met drie, vier of vijf verdedigers?”

Blessures
Calvin Stengs (knie) en Marko Vejinovic (knie) maakten maandag hun eerste stappen op het trainingsveld. “Dat is echt een moment waar je naar uitkijkt als speler. Ze hebben er lang naar toegeleefd. Verder zijn ook Myron Boadu (knie) en Jeremy Helmer (hamstrings) individueel aan het herstellen.”

Honger
Naast de plek in de halve finale van de KNVB Beker staat AZ in de Eredivisie stevig in de top-3. Van den Brom: “De honger naar succes is al het hele seizoen aanwezig en zichtbaar bij ons. Die honger is alleen maar te stillen door aan het eind van de rit iets tastbaars over te houden.”

Bekertoernooi
AZ mag zich met een zesde halve finale in de afgelopen zeven seizoenen een echte cupfighter noemen. “Wij nemen het bekertoernooi heel serieus omdat we weten waartoe het kan leiden. Na de training gaan we straks naar een hotel, dat bevalt ons heel goed als voorbereiding. Zo maken we er ook iets speciaals van”, aldus Van den Brom.

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV dinsdag maakte.

Live
AZ - FC Twente begint woensdag om 18:30 uur. Dit bekerduel is live te volgen via Veronica, de AZ Twitter en AZ Radio. Met andere fans over de wedstrijd discussiëren? Dat kan op de Facebook- en Instagram-pagina van AZ.