Netwerk bezoekt Jahanbakhsh in Brighton

Gepubliceerd op 08 oktober 18, 13:58
ALKMAAR- Een groep leden van het AZ Netwerk beleefde afgelopen vrijdag en zaterdag een mooie voetbalervaring in Engeland, waar thuisduels van Brighton & Hove Albion en Tottenham Hotspur werden bezocht. Een terugblik in woord en beeld.

Op Schiphol verzamelden de 35 leden van het AZ Netwerk zich op vrijdag 5 oktober al om 08:15 uur voor de Visit Alireza Jahanbakhsh-reis. In samenwerking met onze travelpartner THL waren de voorbereidingen getroffen en werden alle leden netjes verwelkomt op luchthaven in Amsterdam. Na het inchecken vloog het netwerk stipt 10:15 uur met de KLM naar Londen Heathrow. Daar stond een bus klaar stond om uiteindelijk te eindigen in het Hilton Metreopole Hotel in Brighton.

Brighton
Aangekomen in Brighton hadden alle leden tijd om één van de leukste badplaatsen van Engeland te verkennen. Brighton is een van de bekendste en grootste badplaatsen van het Verenigd Koninkrijk. In deze plaats bevinden zich nog veel oude Victoriaanse gebouwen en ligt een lange pier, te vergelijken met Scheveningen.

Jahanbakhsh
Brighton is ook de plaats van voetbalclub Brighton & Hove Albion FC. De club waar oud AZ-speler Alireza Jahanbakhsh op dit moment speelt. Na het verkennen van de stad was het tijd om te verzamelen. De eerste basisplaats van Jahanbakhsh was een feit, de bus stond gereed en iedereen was klaar voor de eerste wedstrijd van de twee-daagse, Brighton & Hove Albion FC - West Ham United.

Strijd
Een vermakelijke wedstrijd met vooral veel strijd die eindigde in 1-0. Twee ploegen die streden om iedere meter en strijden om ieder punt in de Premier League. Eén van de krantenkoppen luidt dan ook de volgende dag: ‘Glenn Murray scored his fifth goal of the season to give Brighton victory over West Ham in an entertaining Premier League match at the Amex’.

Meet & Greet
Na de wedstrijd vervolgde het AZ Netwerk zijn weg terug richting de bus en het Hilton Metreopole in Brighton. Het was wachten, wachten tot Alireza Jahanbakhsh zijn bezoek bracht voor de Meet & Greet. Een mooie afsluiter van de eerste dag.

Dag 2: Tottenham - Cardiff
Wakker worden, ontbijt en een ochtend om zelf in te vullen. Iedereen nam de tijd om er een mooie ochtend van te maken. Om 11:45 uur stond de bus weer klaar, opweg naar de tweede wedstrijd van het weekend. Het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur is momenteel nog niet klaar en daarom wijken zij uit naar het nieuwe Wembley Stadion. Het was een moeizame wedstrijd, Cardiff brutaal en de Spurs zoekend naar de juiste vorm. Toch was het de thuisploeg die aan het langste eind trok. Eric Dier was de grote man die in de 8e minuut de score opende. Hier bleef het helaas ook bij.

Na de wedstrijd was het tijd om te vertrekken. Het KLM-toestel stond om 20:55 uur gereed om iedereen weer terug te brengen naar Amsterdam. Een geweldige twee-daagse, vol sfeer, ontspanning en veel voetbal. Voor herhaling vatbaar.

Fotoverslag
Bekijk hieronder het fotoverslag van deze Netwerk-reis.