Nieuw uittenue AZ bekend

Gepubliceerd op 06 augustus 15, 18:00
ALKMAAR - AZ en Under Armour presenteren woensdag voorafgaand aan de returnwedstrijd in de Europa League tegen Istanbul Basaksehir op donderdag het nieuwe uittenue. Na het volledig rode thuistenue refereert ook het uitshirt aan de geschiedenis. Dit keer die van Alkmaar.

AZ en de nieuwe kledingsponsor Under Armour hebben de afgelopen maanden achter de schermen keihard gewerkt aan de vormgeving van de nieuwe tenues. Daarbij vond het Amerikaanse bedrijf veel inspiratie in de historie van AZ en Alkmaar.

Inspiratie
In 1573 werd Alkmaar door het Spaanse troepen belegerd. De Alkmaarders vroegen de Prins van Oranje dringend om hulp, waarop hij besloot de sluisdeuren van de dijken te openen en het gebied onder water te zetten. En met het stijgen van het water vluchtten de Spanjaarden. Dit keerpunt in de Tachtigjarige Oorlog is de herkomst van de uitdrukking ‘Bij Alkmaar begint de Victorie’.

Ontwerp
Het opvallende blauwe uittenue is een hommage aan het water dat de stad verdedigde en dat nog steeds een integraal onderdeel is van het hedendaagse Alkmaarse landschap. In de kraag lezen we de slogan van de Alkmaarders: ‘Samen naar Victorie’. Deze slogan komt terug op de gehele collectie die het snelgroeiende Amerikaanse sportmerk Under Armour voor AZ heeft vormgegeven.

Details van het uittenue zijn onder meer een rimpeleffect door parallelle lijnen op het shirt en sokken die niet alleen het letterlijke effect van water weerspiegelen, maar ook refereren aan het resultaat van de overstromingen in 1573: de bevrijding van Nederland.

Overhandiging aan spelersgroep
Dinsdag, na de laatste training in het AFAS Stadion voor de Europa League wedstrijd in Istanbul, ontving aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw het eerste nieuwe uitshirt uit handen van AZ-supporter Mike Doornkamp. Bekijk onderstaand filmpje om te zien hoe de spelersgroep op het nieuwe uitshirt reageerde.

Bestellen
Wil jij het nieuwe AZ-uittenue bemachtigen? Zorg dan dat je er snel bij bent! Het blauwe uittenue is zowel in junior- als in seniormaten in beperkte oplage exclusief verkrijgbaar via de webshop op AZ.nl en in het AZ Fancentrum bij het AFAS Stadion. Ook het nieuwe rode thuistenue is zowel via de webshop als in het AZ Fancentrum verkrijgbaar.