Nieuwe AZ-site gelanceerd

Nieuwe AZ-site gelanceerd

Gepubliceerd op 28 november 18, 10:07

AZ heeft sinds woensdagmiddag een nieuwe website. Bij het Alkmaarse bedrijf Holder, de innovatiepartner achter de site, werd AZ.nl gelanceerd.

Met de nieuwe website komt AZ vooral de gebruiker tegemoet. De gebruiksvriendelijkheid is geoptimaliseerd door een sterk vereenvoudigde en overzichtelijkere navigatiestructuur. Uiteraard is de nieuwe website mobile-first ontwikkeld zodat deze ook via smartphone en tablet goed te bezoeken is.

Sfeerbeelden
Op AZ.nl is ook de beleving centraal gezet, door met grote sfeerbeelden en veel afbeeldingen te werken. Daarnaast is het een volgende stap in het beter bedienen van de fanbase en zakelijke relaties, onder andere via gepersonaliseerde digitale communicatie.

Kaartverkoop
Gelijktijdig met het vernieuwen van de website onderging ook het online kaartverkoop-platform een update. Naast de nodige optimalisaties om de gebruiksvriendelijkheid van het platform te verbeteren, zijn hierdoor ook de website en het kaartverkoopplatform optimaal op elkaar afgestemd.

Eenhoorn: ‘Continu doorontwikkelen’
“Vanaf het begin van het proces zijn supporters betrokken bij de ontwikkeling van onze website”, reageert AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn. “Zo konden fans zich aanmelden voor focusgroepen om mee te denken over de inhoud van de nieuwe site. We zijn blij dat we na maanden van hard werken eindelijk live kunnen. Ook na deze livegang zal onze website, mede op basis van de feedback van de fans, continu doorontwikkeld worden.”


Obdam: ‘Innovatieve toekomst’
Tim Obdam, CEO van Holder, reageert: “Samen met AZ hebben we één doel: bouwen aan een innovatieve toekomst. Holder doet dit door voor organisaties als AZ innovatieve applicaties te bouwen en door de bezoeker een top beleving te geven.”