Nieuwe coronamaatregelen AZ Jeugd

Nieuwe coronamaatregelen AZ Jeugd

Gepubliceerd op 29 november 21, 10:08

ZAANSTAD- In navolging van de landelijk ingevoerde coronamaatregelen zijn maandag ook voor de AZ Jeugd nieuwe regels ingegaan. Zo mogen zij na 17:00 uur niet meer trainen of wedstrijden spelen. Het trainingsschema is dan ook hierop aangepast. 

Met het nieuwe schema worden verschillende trainingen ’s morgens vroeg afgewerkt. De laatste sessies eindigen om 16:30 uur, zodat de AZ Jeugd uiterlijk om 17:00 uur het AFAS Trainingscomplex heeft verlaten.

Jong AZ
Voor Jong AZ geldt hierin een uitzonderingsregel. Als team dat op professioneel niveau acteert mogen zij wel na 17:00 uur op het veld staan voor trainingen en wedstrijden. Hier is nog altijd geen publiek toegestaan.

Gecontroleerd
Dit geldt ook voor wedstrijddagen van de AZ Jeugd. De poorten worden alleen geopend voor spelers en staf van AZ en zijn opponenten. Bij betreding van het hoofdgebouw worden zij die achttien jaar of ouder zijn gecontroleerd op een QR-code en geldig identiteitsbewijs. Ook bij het bezoeken van kleedkamers en sanitaire voorzieningen is dit benodigd. Bij verplaatsing door het gebouw is het dragen van een mondkapje voor alle leeftijden te allen tijde verplicht. Wel mogen zij zich in de buitenlucht vrij bewegen.