Nieuwe Onder 11 klopt De Graafschap

Nieuwe Onder 11 klopt De Graafschap

Gepubliceerd op 12 mei 19, 12:54

ZAANSTAD- Het nieuwe AZ Onder 11 (seizoen 2019-2020) heeft zondag een oefenzege op De Graafschap geboekt. Bij heerlijk voetbalweer wonnen de jongelingen het Twin Games-duel met overtuigende cijfers: 20-5.

“Het is vrij goed gegaan”, oordeelde trainer Dennis Zwagerman tevreden na het treffen met de Doetinchemmers. “Zeker in het eerste blokje waren wij op beide velden zeer dominant. De jongens toonden goed gedrag door samen te proberen steeds snel de bal af te pakken en fanatiek op jacht naar doelpunten te gaan.”

Zwagerman: ‘Spelers uitdagen’
In het tweede blokje liep het bij de kersverse AZ’ers minder soepel, al had dat een duidelijke reden. “We hebben het de ploeg bewust moeilijker gemaakt door de spelers op andere posities neer te zetten. Dan word je als voetballer weer op een andere manier bevraagd en dat is goed voor je ontwikkeling. Wij proberen onze spelers zoveel mogelijk uit te dagen.”

Avontuur start bijna
Zwagerman had genoten van het duel waarin AZ vier keer zo vaak scoorde als de opponent. “In gedrag was het goed. Wel ligt er voor deze jongens een mooie uitdaging in de ontwikkeling van de basisvaardigheden. Daarmee kunnen ze vanaf maandag 3 juni, als het avontuur bij AZ officieel start, drie keer per week aan de slag op het trainingsveld. Dit oefenduel was een mooie afsluiting van het voortraject.”

Foto: Barathi van Elst