Nieuwkomers AZ Jeugd (2/8)

Nieuwkomers AZ Jeugd (2/8)

Gepubliceerd op 08 juli 20, 10:16

ZAANSTAD- Alle teams van de AZ Jeugdopleiding zijn met vakantie en laden de batterij op voor het nieuwe seizoen. Een tijd die zich goed leent om de nieuwe gezichten van de AZ Jeugd te introduceren. In deel twee van deze zomerrubriek stellen Bodi Booker, Dante Blankendaal, Rafael van Dissel en Silvijn van der Does zich voor. 


Naam:
Bodi Booker
Team: AZ Onder 15
Woonplaats: Zandvoort
Vorige club: Koninklijke HFC
Positie: Middenveld
Persoonlijk: “Een van mijn beste eigenschappen is dat ik met alles veel doorzettingsvermogen kan tonen. Het ontwikkelingen van nieuwe vaardigheden gaat snel en ik kan op meerdere posities uit de voeten. In de wedstrijd waarin ik voor AZ ben gescout speelde ik als rechtsbuiten, terwijl ik eigenlijk middenvelder ben. Ik heb toen vier keer gescoord.”


Naam: Dante Blankendaal
Team: AZ Onder 12
Woonplaats: Purmerend
Vorige club: Hollandia
Positie: Verdediging
Persoonlijk: “Ik ben altijd aanvaller geweest, maar merk dat ik steeds meer in de verdediging kom te staan. Dat vind ik best fijn. Je kunt soms hoog op het veld staan om mee te doen in de aanval, maar ook om kansen voor de tegenstander te voorkomen. Verder kan ik goed tennissen. Op vakanties speel ik dat veel met mijn moeder, maar als de zomerstop voorbij is ben ik weer alleen met voetbal bezig.”


Naam: Rafael van Dissel
Team: AZ Onder 11
Woonplaats: Heemstede
Vorige club: Koninklijke HFC
Positie: Verdediging
Persoonlijk: "Ik ben een speler die zowel aanvallend als verdedigend zijn steentje kan bijdragen. Ik speel vooral op de zijkanten en ga graag mee in de aanval. Owen Wijndal is daarin mijn grote voorbeeld. Ook kijk ik graag naar Cristiano Ronaldo en Virgil van Dijk."


Naam: Silvijn van der Does
Team: AZ Onder 11
Woonplaats: IJmuiden
Vorige club: RKVV DEM
Positie: Middenveld
Persoonlijk: "Ik ben een middenvelder met veel inzicht die goed kan dribbelen en passen. Frenkie de Jong en Kylian Mbappé zijn mijn grote voorbeelden. De Jong speelt ook op het middenveld en gebruikt zijn fysiek op een goede manier, terwijl Mbappé mooie loopacties heeft en kan scoren. Naast voetballen kan ik ook goed skiën. Dat komt doordat ik met mijn familie ieder jaar op wintersport ga."


Deel 1: Zenil Kanga, Amani Imhangbe, Jaycen Luca Duijker & Willem Schuit