Nieuwkomers AZ Jeugd (3/8)

Nieuwkomers AZ Jeugd (3/8)

Gepubliceerd op 11 juli 20, 09:55

ZAANSTAD- Alle teams van de AZ Jeugdopleiding zijn met vakantie en laden de batterij op voor het nieuwe seizoen. Een tijd die zich goed leent om de nieuwe gezichten van de AZ Jeugd te introduceren. In deel drie van deze zomerrubriek stellen Erald Krasniqi, Latrell Aken, Dinar Ait Errami en Aert de Gelder zich voor.


Naam:
Erald Krasniqi
Team: AZ Onder 16
Woonplaats: Sneek
Vorige club: SC Cambuur
Positie: Aanval
Persoonlijk: “Ik ben een snelle en beweeglijke spits en kijk graag naar beelden van aanvallers als Sergio Agüero en Robert Lewandowski. Daar kan ik veel van leren. Bij Oranje-jeugdteams heb ik al met mijn nieuwe clubgenoten Joeri Oud, Teun Gijselhart en Tristan Kuijsten samengespeeld.”


Naam: Latrell Aken
Team: AZ Onder 13
Woonplaats: Amsterdam
Vorige club: Zeeburgia
Positie: Verdediging
Persoonlijk: "Als ik de bal krijg probeer ik een eigen actie te maken. Blijf het altijd proberen. Ik vind zwemmen ook leuk om te doen, al doe ik dat vooral in de zomer. Thuis heb ik twee dwergpapegaaien. Die zijn wel leuk, maar als ze je niet kennen gaan ze pikken. Het zijn slimme beesten, alleen ze maken wel veel kapot. Ze heten Bird en Birdy, een mannetje en een vrouwtje."


Naam: Dinar Ait Errami
Team: AZ Onder 11
Woonplaats: Beverwijk
Vorige club: RKVV DEM
Positie: Aanval
Persoonlijk: “Ik ben een speler die mooie acties maakt, steekpasses geeft en goed vrijloopt. Hakim Ziyech en Oussama Idrissi zijn mijn voorbeelden. Idrissi is een speler waar ik graag naar kijk. Hij maakt ook mooie acties en daar kan ik veel van leren. Naast voetbal hou ik van hardlopen en fietsen door de duinen. Meestal rijd ik dan zo’n tien kilometer. Ik heb ook een keer vijftien kilometer gefietst. Daarna was ik best moe, maar ik had nog wel een stukje gekund.”


Naam: Aert de Gelder
Team: AZ Onder 11
Woonplaats: Bussum
Vorige club: BFC
Positie: Verdediging
Persoonlijk: "Ik ben een linksbenige vleugelverdediger die het fijn vindt naar voren te gaan. Alex Sandro van Juventus en Alex Telles van FC Porto zijn mijn voorbeelden. Ook kijk ik graag naar Neymar vanwege zijn mooie acties. Ik was vroeger heel goed bevriend met Timme Elffers van AZ Onder 13. We groeiden een beetje uit elkaar omdat hij al wat ouder is, maar nu we allebei bij AZ spelen zien we elkaar weer vaker."Deel 1: Zenil Kanga, Amani Imhangbe, Jaycen Luca Duijker & Willem Schuit
Deel 2: Bodi Booker, Dante Blankendaal, Rafael van Dissel en Silvijn van der Does