Nieuwkomers AZ Jeugd (4/8)

Gepubliceerd op 15 juli 20, 10:05

ZAANSTAD- Alle teams van de AZ Jeugdopleiding zijn met vakantie en laden de batterij op voor het nieuwe seizoen. Een tijd die zich goed leent om de nieuwe gezichten van de AZ Jeugd te introduceren. In deel vier van deze zomerrubriek stellen Nelson Egah, Merijn van Dijk, Mawulom Gota-Toudji en Quinn de Heus zich voor.


Naam:
Nelson Egah
Team: AZ Onder 16
Woonplaats: Amsterdam
Vorige club: Ajax
Positie: Aanval
Persoonlijk: “Ik ben een snelle, sterke en balvaste spits met een hard schot. Buiten het veld kan ik goed opschieten met andere mensen. Ik ben een open persoon die zich goed kan inleven in anderen. Met mijn vrienden speel ik wel eens basketbal. Ik ben er niet erg goed in, maar win wel eens een potje.”


Naam: Merijn van Dijk
Team: AZ Onder 12
Woonplaats: Amsterdam
Vorige club: AFC IJburg
Positie: Middenveld
Persoonlijk: “Naast voetbal vind ik tennis leuk om te doen. Vroeger deed ik het heel vaak, maar heb toen besloten me meer op voetbal te gaan richten. Nu speel ik af en toe nog een potje tegen m’n vader en ik win vaak van hem.”


Naam: Mawulom Gota-Toudji
Team: AZ Onder 11
Woonplaats: Amsterdam
Vorige club: FC Abcoude
Positie: Aanval
Persoonlijk: "Ik ben een speler die veel acties probeert te maken en een goed schot heeft. Wel moet ik nog leren gevarieerder te zijn in het schieten op doel. Neymar is mijn grote voorbeeld. Hij maakt ook veel acties en is heel goed in versnellen tijdens een dribbel. Dat wil ik ook zo goed mogelijk kunnen." 


Naam: Quinn de Heus
Team: AZ Onder 11
Woonplaats: Hilversum
Vorige club: BFC
Positie: Keeper
Persoonlijk: “Ik ben een meevoetballende en goed coachende keeper. Kan goed de verdedigers neerzetten. Alisson Becker van Liverpool is mijn grote voorbeeld. Hij houdt bijna elke bal tegen en doet dat vaak op een mooie manier. Wat ik naast voetballen vaak doe is fietsen, veel buitenspelen en tennissen met vrienden.”


Deel 1:
 Zenil Kanga, Amani Imhangbe, Jaycen Luca Duijker & Willem Schuit
Deel 2: Bodi Booker, Dante Blankendaal, Rafael van Dissel & Silvijn van der Does
Deel 3: Erald Krasniqi, Latrell Aken, Dinar Ait Errami & Aert de Gelder