Nieuwkomers AZ Jeugd (7/8)

Nieuwkomers AZ Jeugd (7/8)

Gepubliceerd op 25 juli 20, 10:17

ZAANSTAD- Alle teams van de AZ Jeugdopleiding zijn met vakantie en laden de batterij op voor het nieuwe seizoen. Een tijd die zich goed leent om de nieuwe gezichten van de AZ Jeugd te introduceren. In deel zeven van deze zomerrubriek stellen Lev Lenssen, Milo Kadyla, Thijs Schoen en Ty Tosch zich voor.


Naam:
Lev Lenssen
Team: AZ Onder 16
Woonplaats: Amsterdam
Vorige club: Ajax
Positie: Middenveld
Persoonlijk: "Ik kom uit de Jordaan en speelde in mijn jonge jaren bij SDZ. Daarna ging ik naar Ajax, waar ik vaak als linksbuiten en aanvallende middenvelder speelde. Ik ben een technische en creatieve speler die altijd naar voren wilt. Lionel Messi is mijn ultieme voorbeeld, naast spelers als Tiago Alcântara en Isco. Als ik niet zelf op straat voetbal kijk ik op tv naar alle competities, maar vooral Spaanse spelers vind ik vaak een mooie stijl hebben."


Naam: Milo Kadyla
Team: AZ Onder 12
Woonplaats: Amsterdam
Vorige club: AFC IJburg
Positie: Verdediging
Persoonlijk: “Ik vind alles leuk bij AZ. De trainingen zijn heel leerzaam en de trainers zijn aardig. Ik ben oorspronkelijk een middenvelder, maar speel bij AZ nu steeds vaker als rechtsachter. Dat vind ik niet erg, want verdedigen is ook leuk. Mijn grootste voorbeelden zijn Frenkie de Jong en Kevin De Bruyne.”  


Naam: Thijs Schoen
Team: AZ Onder 11
Woonplaats: Uithoorn
Vorige club: Legmeervogels
Positie: Aanval
Persoonlijk: "Ik ben een aanvaller met spelinzicht en Lionel Messi is mijn grote voorbeeld. Qua speelstijl vind ik mezelf wel op hem lijken, alleen is mijn krulschot nog niet altijd zo gericht als dat van hem. Daar moet ik keihard op gaan trainen. Voordat ik bij AZ kwam deed ik naast het voetballen ook nog aan atletiek. Als we een dag niet met het team trainen ga ik vaak rondjes rennen om het complex van mijn oude amateurclub. Ik vind het dan fijn om hard te rennen en één tempo vast te houden."


Naam: Ty Tosch
Team: AZ Onder 11
Woonplaats: Diemen
Vorige club: AFC Amsterdam
Positie: Verdediging
Persoonlijk: “Ik ben in de coronabreak erg goed geworden in Teqball, een soort voetbaltafeltennis. Samen met mijn vader heb ik een Teqballtafel gemaakt en daar spelen we regelmatig op. We willen binnenkort een echte tafel bestellen. Die we nu hebben is namelijk van hout.”


Deel 1: Zenil Kanga, Amani Imhangbe, Jaycen Luca Duijker & Willem Schuit
Deel 2: Bodi Booker, Dante Blankendaal, Rafael van Dissel & Silvijn van der Does
Deel 3: Erald Krasniqi, Latrell Aken, Dinar Ait Errami & Aert de Gelder
Deel 4: Nelson Egah, Merijn van Dijk, Mawulom Gota-Toudji & Quinn de Heus
Deel 5: Joran Telleman, Fedde Hartog, Jim Jansen & Jeremiah Oladoyinbo Ojom
Deel 6: Aeden van den Eeckhout, Charly van Oosterhout & Joey Plat