Nike nieuwe kledingsponsor AZ

Gepubliceerd op 11 mei 20, 13:01

ALKMAAR- Nike is met ingang van het seizoen 2020-2021 de nieuwe kledingleverancier van AZ. ’s Werelds grootste sportmerk voorziet de Alkmaarse hoofdmacht en jeugdopleiding tot medio 2025 van wedstrijd- en trainingskleding. 

AZ zal met ingang van het nieuwe seizoen haar clubkleuren verdedigen in door Nike ontworpen wedstrijd- en trainingskleding. Daarnaast gaat Nike een AZ-casuallijn ontwerpen en kunnen supporters andere Nike-producten kopen in het AZ Fancentrum en in de webshop.

Eenhoorn: ‘Trots op wereldmerk’
“Wij zijn ontzettend trots om ’s werelds grootste sportmerk aan de club te verbinden”, zegt AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn. “Nike is een sportmerk met een wereldwijd bereik en staat voor betrouwbaarheid en innovatie. Die kernwaarden passen uitstekend bij AZ. Wij denken dat dit partnership ons gaat helpen om in nieuwe markten te groeien. We kijken dan ook uit naar een succesvolle samenwerking.”

Sugawara in het nieuwe uittenue van Nike.

Uithangbord
AZ’s Commercieel Directeur Michael Koster vult aan: “We zijn vereerd dat Nike AZ als uithangbord ziet om de achterban en breedtesport in Nederland te bereiken. De club heeft een mooie samenwerking met amateurverenigingen in de regio. Voor Nike is dat een goede kans om, in samenwerking met The Badge Company (o.a. Voetbalshop.nl), die doelgroep te bereiken.”

AZ Fancentrum
Eind juni gaat AZ aan de slag om het AZ Fancentrum in het AFAS Stadion te branden naar een Nike Store. Naast de AZ-kleding presenteert Nike hier een groot deel van haar eigen sport- en vrijetijdskleding. Vanaf 1 juli is de AZ-collectie (inclusief thuisshirt) voor het seizoen 2020-2021 van Nike online verkrijgbaar in de AZ-webshop en het AZ Fancentrum.

Nike
Naast AZ is Nike ook kledingsponsor van onder meer het Nederlands elftal en Europese grootmachten zoals Liverpool FC, FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Chelsea FC, Atlético de Madrid, Internazionale, Tottenham Hotspur en AS Roma.

Stengs in het nieuwe derde tenue van Nike.

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl