Nipte overwinning AZ Onder 14

Gepubliceerd op 02 november 13, 12:19
ALKMAAR- Zonder sprankelend te spelen heeft AZ Onder 14 zaterdag op Sportcomplex 't Lood van Almere City FC O14 gewonnen: 1-0. Maxwell Asare zorgde halverwege de tweede helft voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Onder 14 speelde zaterdag zeker niet zijn beste wedstrijd van het seizoen. Waar een week eerder nog overtuigend werd gewonnen van FC Twente, had de ploeg tegen Almere City moeite om gevaarlijk te worden. Veel werd de bal al wel in een vroeg stadium verovererd, maar tot echt grote kansen kwamen de AZ-talenten niet.

Mogelijkheden
De gevaarlijke momenten van Alkmaarse kant waren voor rust op één hand te tellen. Guillermo Gauna en Keyennu Lont werden gevaarlijk met het hoofd. Een schot van Peer Koopmeiners zeilde rakelings naast. Finn Huitema kwam het dichts bij een openingstreffer. De inzet van de aanvaller werd op miraculeuze wijze van de lijn gehaald.

Invallers
Na de rust was het spelbeeld hetzelfde. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en kwamen weinig voor het vijandige doel. Het waren uiteindelijk de invallers die het verschil maakten in Alkmaars voordeel. Asare kopte een uitstekende voorzet van Quinten Helmer tegen de touwen. In de slotfase was het zo nu en dan billen knijpen, maar Onder 14 sleepte de winst uiteindelijk het vuur. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 14 - Almere City FC O14 1-0 (0-0)

Opstelling AZ Onder 14:
Jasper Schendelaar; Robin Lathouwers, Joey Jacobs, Finn Berk, Wessel Verburg; Peer Koopmeiners (50. Ivar de Boer), Nadir Chakrouni (35. Jesse Verswijveren), Guillermo Gauna; Finn Huitema (35. Quinten Helmer), Keyennu Lont, Redur Kaya (50. Maxwell Asare).

Scoreverloop: 53. Asare 1-0.