Nog zeker vijf thuisduels zonder publiek

Nog zeker vijf thuisduels zonder publiek

Gepubliceerd op 29 november 21, 11:38

ALKMAAR- AZ speelde de vorige twee Eredivisie-wedstrijden door de coronamaatregelen al in lege stadions. Vrijdag werd bekend dat zeker nog tot 19 december geen publiek aanwezig mag zijn. In de tussenliggende periode speelt AZ vijf keer thuis.

Bekend was al dat het midweekse treffen met Fortuna Sittard (2 december) in een leeg AFAS Stadion wordt gepeeld. Nu is duidelijk dat hetzelfde geldt voor de competitiewedstrijden tegen Sparta Rotterdam (5 december) en Willem II (18 december). Tussendoor wacht in de Eredivisie een bezoek aan Ajax (12 december) in een lege Johan Cruijff ArenA.

Conference League en KNVB Beker
Ook in UEFA Europa Conference League en de TOTO KNVB Beker wacht AZ thuiswedstrijden zonder de fans, namelijk de duels met het Deense Randers FC (9 december) en Heracles Almelo (15 december). Op zijn vroegst speelt AZ weer op 21 december met publiek, als FC Groningen op bezoek komt in Alkmaar.

Tegemoetkoming
Reeds gekochte losse kaarten voor een van bovenstaande wedstrijden behouden hun waarde. Kopers hiervan worden binnenkort geïnformeerd over nadere tegemoetkoming.

Nadere info volgt
AZ hoopt dat fans weer welkom zijn in het AFAS Stadion als op 21 december FC Groningen de tegenstander is. Wanneer meer duidelijk is over het perspectief voor het bezoek van thuiswedstrijden, worden alle betrokkenen geïnformeerd over de wijze waarop zij de wedstrijden weer kunnen bezoeken.

Jong AZ
Voor Jong AZ houden de verlengde maatregelen in dat twee Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden zonder publiek worden afgewerkt. Het betreft het thuisduel met SBV Excelsior (6 december) en het bezoek aan ADO Den Haag (10 december).