Oefenresultaten AZ Jeugd

Oefenresultaten AZ Jeugd

Gepubliceerd op 30 november 19, 12:32

ZAANSTAD- Drie jeugdteams van AZ werkten zaterdag oefenduels af. AZ Onder 14 en Onder 11 speelden voor eigen publiek, terwijl Onder 12 een oefendrieluik afwerkte met Vitesse en Borussia Dortmund. 

AZ Onder 14 - sc Heerenveen 7-0
Op het AFAS Trainingscomplex boekte AZ Onder 14 zaterdag een ruime oefenzege op sc Heerenveen. De ploeg van trainer Bram Berkhout ging halverwege met 2-0 aan de leiding door treffers van Kiani Inge en Wassim Bouziane. Na rust werd de score uitgebouwd naar 7-0 via Melle Roede, Bouziane en een hattrick van Gabriel Jongens.

Oefendrieluik AZ Onder 12
AZ Onder 12 boekte wisselende resultaten in een oefendrieluik met Vitesse en Borussia Dortmund. De Duitsers werden over twee wedstrijden met 9-1 verslagen (4-0 en 5-1), maar van Vitesse werd met 11-6 (5-3 en 6-3) verloren. 

Dico Blei, samen met Dennis Zwagerman trainer van Onder 12, zag een dag met twee gezichten. ''Tegen Dortmund creëerden we voldoende kansen en mogen we tevreden zijn met ons spel. In het duel met Vitesse hadden we moeite met het bespelen van een compacte ploeg dat sterk in de counter is. We positioneren onszelf daarin nog onvoldoende en laten ons makkelijk uitspelen. We krijgen te veel kansen tegen en moeten daar keihard mee aan de slag.''

AZ Onder 11 - Vitesse 8-9
De jongste AZ'ers leden een nederlaag tegen Vitesse. De thuisploeg miste veel kansen en zag de Arnhemmers het oefenduel met 8-9 winnen.