Oefenresultaten AZ Jeugd

Oefenresultaten AZ Jeugd

Gepubliceerd op 12 juni 21, 15:38

ZAANSTAD- De jeugd AZ en PSV troffen elkaar zaterdag voor een onderlinge krachtmeting in vijfvoud. De Alkmaarders trokken in drie van deze duels aan het langste eind. Verder boekte AZ Onder 18 thuis een zege op Ajax.

AZ Onder 18 - Ajax 1-0
Vorige week won AZ Onder 18 al nipt van PSV (0-1) en dat kunstje herhaalde de ploeg van trainer Jan Sierksma in een volgende oefentopper. De derby tegen Ajax eindigde in een 1-0 zege. Tom Kerssens maakte na iets minder dan een uur spelen de enige goal van de wedstrijd. Hij reageerde alert bij een rebound-moment.

AZ Onder 16 - PSV 4-2
AZ Onder 16 dwong op overtuigende wijze PSV op de knieën. Het team van trainer Tim Roest speelde met veel beleving en opende de score via Lev Lenssen (assist: Kees Smit). PSV kwam langszij, waarna Lenssen een nieuwe hoogstandje in huis had. Al liggend op de rug wipte hij de bal met zijn benen over zich heen richting Deacon van der Klaauw, die er 2-1 van maakte. Na rust schoot Elias Hazir van ver raak, maar PSV maakte het plots weer spannend. Een rake penalty van Bodi Booker besliste het duel.

AZ Onder 15 - PSV 3-0
Ook AZ Onder 15 versloeg PSV met duidelijke cijfers. De score werd in Zaanstad op aangeven van Saviola Saffoe geopend door Nassim El Harmouz. Julian van Rijsdam verdubbelde de voorsprong op aangeven van naamgenoot Julian Sijbrands en het slotakkoord was voor Tycho de Wit. El Harmouz bracht hem in stelling, waardoor het 3-0 kon worden.

PSV - AZ Onder 14 5-0
Drie ploegen troffen de Eindhovenaren op De Herdgang. AZ Onder 14 begon nog redelijk aan de wedstrijd, maar PSV kwam door twee succesvolle spelhervattingen op 2-0. AZ moest daar zichtbaar van herstellen en had tijd nodig om het spel weer op orde te krijgen. In de tweede helft stond de ploeg beter en werd meer op de helft van PSV gevoetbald, maar de scherpe thuisploeg counterde naar een ruime overwinning. Positief is dat AZ erin slaagde een aantal dingen binnen de wedstrijd te verbeteren, maar er is duidelijk nog werk aan de winkel.

PSV - AZ Onder 13 3-5
De Onder 13-teams van PSV en AZ maakten er een waar spektakel van. Ties Kemna opende in de eerste minuut al de score, waarna de gastheren via de strafschopstip op 1-1 kwamen. Keayon Dumfries zette AZ weer op voorsprong (assist van Lars Boer), maar PSV trok weer de stand gelijk. En dat gebeurde voor een derde maal nadat Sem op den Kelder er 2-3 van had gemaakt. Daarna scoorde Op den Kelder op aangeven van Fedde Hartog opnieuw en deze keer hield AZ de voorsprong wel vast. In de slotfase werd deze zelfs nog uitgebouwd naar 3-5 via Anton Agafonov.

PSV - AZ Onder 12 8-6
Het Twin Games-duel tussen de Onder 12-teams van PSV en AZ was een prooi voor de thuisploeg. De Alkmaarders toonden aan het begin te weinig lef en initiatief in het aanvallen en gaven te makkelijk goals weg. Gedurende de wedstrijd werd AZ wel steeds beter aan de bal, wat resulteerde in een paar mooie treffers en het verkleinen van de marge. De omslag stemde trainers Tim Appel en Dico Blei tevreden, maar zij zagen dat deze te laat kwam om een nederlaag af te wenden.

Foto's: Herbert Dekkers & Maarten Goes