Off-day AZ Onder 16 tegen PEC

Off-day AZ Onder 16 tegen PEC

Gepubliceerd op 11 mei 19, 14:15

ZAANSTAD- AZ Onder 16 heeft zaterdag een slecht figuur geslagen tegen PEC Zwolle. De ploeg van trainer Gijs Luirink gaf in de tweede helft een voorsprong volledig uit handen en verloor in eigen huis met 2-3. 

De kansen werden in de eerste helft eerlijk verdeeld. Zo waren de bezoekers gevaarlijk met een vrije trap en werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. AZ kopte aan de overzijde via Levi de Wilde op de lat, terwijl Finn Stam van grote afstand naast de kruising schoot. Op slag van rust waren het de Alkmaarders die de ban braken. Nick Twisk verraste keeper Jens Scholman met een vrije trap in de korte hoek.

Initiatief
Na rust kreeg AZ een grote kans om de score uit te breiden, maar Nick Koster schoot op aangeven van Sem Dekkers net naast. Hierna nam PEC het initiatief over. De Zwollenaren kwamen via Amadou Diallo langszij, kregen in korte tijd nog drie grote kansen en haalden na een uur weer twee keer de trekker over. Door goals van Gijs van Enk en Zico Soree werd het 1-3. AZ kon in blessuretijd met een fraaie goal van Lewis Schouten pas weer iets terug doen en verloor de wedstrijd.

Luirink: ‘Niet goed omgegaan met de teleurstelling’
“In de tweede helft speelden we ver beneden het AZ-niveau”, was Luirink kritisch. “De eerste helft was ook matig, maar daar zaten nog wel wat positieve puntjes in. We zijn niet goed omgegaan met de teleurstelling van de nederlaag tegen Feyenoord. We willen ons altijd richten op onze eigen ontwikkeling. Daarvoor moet je een goede wedstrijd willen spelen, ongeacht of er in de competitie nog wat te halen valt. Als je dan zo’n tweede helft speelt, ontwikkel je jezelf niet en dat is doodzonde.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ Onder 16 – PEC Zwolle Onder 16 2-3 (1-0)

Opstelling AZ: Gijs van Schouten; Jurre van Aken, Finn Stam (41. Sem Dekkers), Loek Postma (59. Tymen Niekel), Rio Hillen; Nick Twisk, Dave Kwakman, Kian Fitz-Jim, Nigel Owusu; Levi de Wilde, Nick Koster (59. Lewis Schouten).

Scoreverloop: 40+1. Twisk 1-0, 51. Diallo 1-1, 60. Van Enk 1-2, 63. Soree 1-3, 80+1. Schouten 2-3. 

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger
Foto’s: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

2
Kampioenspoule Onder 16
AZ - PEC Zwolle
zaterdag 11 mei 2019, 12:30
Wedstrijd informatie
3