AZ Onder 11 verliest onnodig bij PSV

Gepubliceerd op 27 oktober 18, 11:50
EINDHOVEN- AZ Onder 11 heeft bij de competitiestart een nederlaag geleden die het voor een groot aan zichzelf te wijten had. De ploeg van trainer Dennis Zwagerman miste in het Twin Games-duel bij PSV veel kansen, gaf de goals te makkelijk weg en verloor met 14-4.

“Het was een wedstrijd met twee gezichten”, zag Zwagerman. “Enerzijds laten we aan de bal het dynamische spel vol variatie zien dat we bij AZ voor ogen hebben. We creëren door goed vooruit te voetballen ook veel kansen, maar de andere kant van het verhaal is dat we een onvoldoende scoren in het verzilveren van deze mogelijkheden.”

Beter verdedigen
Aan de overzijde waren de Eindhovenaren juist zeer effectief. “Zij speelden hun omschakelingsmomenten goed uit, maar wij gaven zelf ook niet thuis in het verdedigen. We kwamen te makkelijk in ondertal terecht. We spelen in de Eredivisie Hoog en meten ons dus met de beste teams van Nederland. Dan moet je beter verdedigen, anders wordt het – zeker als je zelf je kansen niet afmaakt – lastig om wedstrijden te winnen.”

Zwagerman: ‘Zeer benieuwd’
Zwagerman benadrukte na het duel in de lichtstad dat zijn ploeg hard moet werken aan de verbeterpunten. “We moeten vaardiger worden in het één-tegen-één-verdedigen en er alles aan doen om een directe tegenstander niet in scoringspositie te laten komen. Ik ben zeer benieuwd hoe we dat komende week oppakken op het trainingsveld en in de twee duels met Sparta.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
PSV Onder 11 - AZ Onder 11 14-4
Twin Games

Wedstrijdselectie AZ: Finn Molenaar, Mees Kout, Adam Ouaziz, Cameron Fernie, Gijs Groot, Jay Lunes, Joris Eijssen, Kick Ooms, Massimiliano Frassino, Mats Nijman, Rayan Rekri, Sam Berends, Sander van Westbroek, Senna van Elst, Taecke van Dam van Isselt, Ties Kemna, Timme Elffers.

Foto's: Barathi van Elst