Ook AZ Onder 13 wint KNVB Beker

Ook AZ Onder 13 wint KNVB Beker

Gepubliceerd op 06 juni 23, 19:34

ZAANSTAD- Ook AZ Onder 13 heeft dinsdag beslag gelegd op de KNVB Beker. De ploeg van trainer Sander Veraart won op het AFAS Trainingscomplex in de finale met liefst 6-1 van Feyenoord en zette daarmee de kroon op een sterk seizoen. 

De thuisploeg kreeg al in de vierde minuut zijn eerste serieuze kans. Merijn van Dijk kwam na een dieptepass voor doel en omspeelde de Rotterdamse doelman. Voordat hij kon afronden werd hij echter met een prima tackle van de bal gezet. Tien minuten later was het wel raak. Een voorzet van Abutalib Hamid Mohammad kwam bij de tweede paal bij Mawulom Gota-Toudji, die overtuigend afdrukte: 1-0. 

Kopbal van de lijn
AZ bleef hierna de overhand hebben en was met kansen voor Henk Schuit en Charly van Oosterhout dicht bij een tweede treffer. Een kopbal van eerstgenoemde werd van de lijn gehaald, waarna de punter van Van Oosterhout in de handen van de keeper kwam. 

Een chip
Vlak voor rust sloeg AZ nog tweemaal toe. Eerst scoorde Van Dijk uit een voorzet van Gota-Toudji, waarna Hamid Mohammad in de extra tijd van de eerste helft met een chip ook het net deed bollen: 3-0.

Uitbouwen
Na de pauze bouwde AZ de score verder uit. Door een rake kopbal van Charly van Oosterhout werd het in de 41e minuut al 4-0, waarna Van Dijk er twee minuten later 5-0 van maakte. Door een benutte strafschop van Hamid Mohammad kwam AZ in de vijftigste minuut op een 6-0 voorsprong en was de bekerwinst al zo goed als binnen. De Rotterdammers deden in de 58e minuut nog wat terug, maar AZ won overtuigend en schreef - in navolging van AZ Onder 18 - de KNVB Beker op zijn naam. 

Ruime overwinningen
De weg naar de bekerfinale was er voor AZ Onder 13 één met ruime overwinningen en daar kwam er nu nog een bij. Eerder werden ook Ajax (6-0), PSV (5-0), sc Heerenveen (5-1) en het tweede team van Feyenoord (5-0) verslagen. In de halve finale haalde AZ zelfs de dubbele cijfers. Tegen Sparta Rotterdam werd het in die ronde liefst 12-0.

Veraart: 'Geeft het extra glans'
"Het is mooi om te zien hoe alle jongens oprecht blij voor elkaar zijn", vertelde de winnende trainer Veraart. "Zij die op de bank zitten en geblesseerd zijn renden bij iedere goal het veld op. Dat is niet iets van vandaag, maar van het hele seizoen. Zo gaan ze altijd met elkaar om en dat toont aan hoe hecht dit team is. Dan is het geen toeval dat wij het najaarskampioenschap pakken, tweede worden in de competitie en nu ook op deze manier de beker winnen. Dat komt hen echt toe. Zeker als je kijkt naar de ploegen die wij hebben uitgeschakeld om deze beker in ontvangst te mogen nemen. Dat geeft het extra glans."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 13 - Feyenoord 6-1 (3-0)

Finale KNVB Beker

Opstelling AZ: Jaycen Duijcker (66. Brad Nederlof); Nick Perez Mutsaers, Giel Kappelhof (66. Dinar Ait Errami), Henk Schuit, Jeremiah Oladoyinbo Ojomo (52. Jeano Vos); Jim Jansen (52. Christian Simunovic), Charly van Oosterhout (46. Jessey Jay van der Mije), Joey Plat; Abutalib Hamid Mohammad, Merijn van Dijk (66. Kai Ng), Mawulom Gota-Toudji (66. Bliss Peters). 

Scoreverloop: 14. Gota-Toudji 1-0, 29. Van Dijk 2-0, 35+3. Hamid Mohammad 3-0, 41. Van Oosterhout 4-0, 43. Van Dijk 5-0, 50. Hamid Mohammad 6-0 (pen.), 58. Nedd 6-1. 

Foto: Ed van de Pol / edvandepol.nl