Oosting zet Oranje Onder 17 op EK-spoor

Gepubliceerd op 16 maart 17, 20:51
UDEN- Oranje Onder 17 heeft zich donderdagavond geplaatst voor het EK in Kroatië. AZ-middenvelder Thijs Oosting maakte tegen Wit-Rusland het openingsdoelpunt en zette de ploeg zo op het spoor van de overwinning. De interland werd met 3-2 gewonnen.

Oosting (in onderstaande video ten onrechte speler van Vitesse genoemd) tekende na een kwartier voor de 1-0 en raakte later in de wedstrijd ook de lat. In de tweede helft werd de voorsprong verdubbeld door Achraf el Bouchataoui en was het Daishawn Redan die na de 2-1 van Kiryl Kirylenka de marge opnieuw op twee treffers bracht. Kirylenka maakte nog wel zijn tweede treffer, maar verder dan 3-2 kwam het gastland niet. Bij Oranje begon ook doelman Jasper Schendelaar weer in de basis en maakte Justin de Haas zijn opwachting als invaller.Schendelaar
Dinsdag was Schendelaar van doorslaggevend belang voor Oranje Onder 17. In het openingsduel van de eliteronde van het EK-kwalificatietoernooi hield hij met een aantal knappe reddingen zijn doel schoon tijdens de 2-0 zege op België. Zondag treft Oranje nog Italië, dat eveneens op zes punten staat. Winnen is evenwel niet nodig voor EK-kwalificatie, want met hun huidige puntenaantal behoren beide landen al zeker tot de zeven beste nummers twee uit acht poules.