Opnieuw ruime zege AZ Onder 13

Gepubliceerd op 02 november 13, 13:55
ALKMAAR- AZ Onder 13 heeft zijn kersverse coach Jeroen Peetoom getrakteerd op een ruime overwinning. Een week nadat de AZ-talenten de koppositie grepen werd ADO Den Haag D1 in Alkmaar met 7-2 verslagen.

Toeschouwers van Onder 13 worden al weken verwend. Sinds vorige week stonden de AZ-talenten zelfs aan kop dankzij een 2-0 overwinning op bezoek bij concurrent Feyenoord D1. De Alkmaarders lieten zaterdag zien die positie te verdienen. Met een nieuwe coach langs de kant, Peetoom nam het stokje over van Paul Brandenburg die op zijn beurt doorschoof naar AZ Onder 15, werd ADO Den Haag alle kanten op gespeeld.

Boadu
De eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer begon nog slecht. Binnen twee minuten keek Onder 13 tegen een onverwachte 0-1 achterstand aan. Lang werd er niet getreurd. Mede dankzij drie doelpunten van topscorer Myron Boadu werd de ruststand bepaald op 4-1. Tussen de goals van Boadu door was het Baran Sarka die zijn goede spel luister bij zette met een prachtige treffer. 

Plaag
In de tweede helft bleef Onder 13 duidelijk de bovenliggende partij. Aanvoerder Bram Franken zorgde kort na rust met een prachtige volley voor de 5-1. Dat ADO een minuut later zijn tweede treffer maakte, was slechts voor de statistieken. In de slotfase bouwden Tyro Nimmermeer en Boadu, die de gehele wedstrijd een plaag voor de Haagse defensie waren, de voorsprong nog verder uit.

Succesvol
"Ik was vanmorgen toch een beetje zenuwachtig, maar dat was toen ik op het complex aankwam snel voorbij", lachte Peetoom na afloop van het duel. Over het spel van zijn team was hij tevreden, maar ook kritisch. "Ik vond dat wij te veel de lange bal speelden, maar daar waren wij wel steeds succesvol mee. Gelukkig waren de jongens daar zelf ook kritisch over. Zij spelen ook liever een goed positiespel."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 13 - ADO Den Haag D1 7-2 (4-1)

Opstelling AZ Onder 13:
Mees Bakker; Liam van Gelderen (35. Souhail Benabdeslam), Rik Regeling, Sem Dirks, Jeroen Schavemaker; Bram Franken (45. Manuel Pherai), Baran Sarka, Sil de Jong (30. Kenzo Goudmijn); Tyro Nimmermeer, Myron Boadu, Zohair Selmani (39. Noah Affolter).

Scoreverloop: 2. 0-1, 7. Boadu 1-1, 11. Sarka 2-1, 14. Boadu 3-1, 29. Boadu 4-1, 34. Franken 5-1, 35. 5-2, 53. Nimmermeer 6-2, 54. Boadu 7-2.