Update: Oranje Onder 17 sluit EK af met remise tegen Kroatië

Update: Oranje Onder 17 sluit EK af met remise tegen Kroatië

Gepubliceerd op 25 mei 23, 09:03

BALMAZÚJVÁROS- Oranje Onder 17 heeft het EK in Hongarije afgesloten met een remise. De ploeg was zondag na de tweede nederlaag in de poulefase al uitgeschakeld, maar werkte woensdag nog zijn laatste duel af. In het Balmazújváros City Stadium werd het 1-1 tegen Kroatië. 

WOENSDAG:
Oranje Onder 17 - Kroatië 1-1

AZ'ers Kiyani Zeggen, Elijah Dijkstra, Rayan Atikallah, Julian Oerip en Jasper Hartog begonnen opnieuw in de basis. Na een doelpuntloze eerste helft opende Jesse Bal (Sparta Rotterdam) in de 53e minuut de score. Oranje kreeg hierna kansen de marge te vergroten, maar zag Kroatië in de 66e minuut langszij komen. Ljubo Puljić (NK Osijek) was trefzeker. Dat bleek ook direct de eindstand. 

Kiyani Zeggen, Elijah Dijkstra, Rayan Atikallah, Julian Oerip en Jasper Hartog hadden tegen Kroatië opnieuw een basisplaats. Foto: OnsOranje. 

ZONDAG:
Oranje Onder 17 - Engeland 1-4

In het Nagyerdei Stadion hadden AZ'ers Zeggen, Dijkstra, Atikallah, Oerip en Hartog een basisplaats. De Engelsen kwamen in de zevende minuut op voorsprong door een treffer van Myles Lewis-Skelly (Arsenal). Hartog deed in de 71e minuut wat terug. De buitenspeler werd in het strafschopgebied knap vrijgespeeld waarna hij verwoestend in de korte hoek schoot: 1-1. Oranje zat weer helemaal in de wedstrijd, maar in de slotfase maakte Engeland het verschil. Nadat Isaiah Dada-Mascoll (Manchester City) er in de tachtigste minuut 1-2 van maakte kwam Oranje in de laatste minuten met tien man te staan. PSV'er Sven van der Plas kreeg een rode kaart. In blessuretijd kwam Engeland nog tot 1-4 door een benutte strafschop van Dada-Mascoll en een goal van Justin Oboavwoduo (Manchester City). Door de tweede nederlaag maakt Oranje al geen kans meer op plaatsing voor de kwartfinales. De laatste groepswedstrijd tegen Kroatië - woensdag om 15:00 uur - is alleen voor de statistieken. 

Elijah Dijkstra stond zondag in de basis. Foto: OnsOranje. 

DONDERDAG:
Zwitserland - Oranje Onder 17 2-0
Oranje Onder 17 kende donderdag een slechte start aan het EK in Hongarije. In het DEAC Stadion in Debrecen ging de ploeg met 2-0 onderuit tegen Zwitserland. AZ'ers Zeggen, Dijkstra en Atikallah hadden een basisplaats, Oerip en Hartog vielen na rust in. Oranje was de gehele eerste helft dominant en kwam al snel tot een aantal goede kansen. Vlak na rust waren het echter de Zwitsers die tweemaal toesloegen. Winsey Boteli-Mokango (Borussia Mönchengladbach) en Junior Ze Arlet  (FC Basel) waren in de 44e en 54e minuut trefzeker. Met onder meer het inbrengen van Oerip en Hartog ging Oranje op zoek naar de aansluitingstreffer, maar die bleef uit. In de slotminuten kwam Oranje zelfs met tien man te staan. Avery Appiah (Ajax) kreeg een rode kaart. 

Rayan Atikallah in actie tegen Zwitserland. Foto: OnsOranje.