Dertien AZ'ers in Jeugdteams Oranje

Gepubliceerd op 31 oktober 18, 15:56
ALKMAAR- Ferdy Druijf, Jelle Duin, Tijjani Reijnders, Owen Wijndal, Jasper Schendelaar, Joey Jacobs, Peer Koopmeiners, Thijs Oosting, Bram Franken, Mees Bakker, Maxim Gullit, Fons Gemmel en Kenzo Goudmijn zijn opgenomen in de voorselecties van drie Oranje-jeugdteams.

Oranje Onder 20
Duin, Reijnders, Wijndal en de tot Beste Talent van de eerste periode opgeroepen Druijf zitten in de voorlopige selectie van Oranje Onder 20. De ploeg van Bert Konterman speelt over twee weken twee oefeninterlands. Op donderdag 15 november is Zwitersland de tegenstander in Stadion Esp te Baden. Vijf dagen later wordt op Sportpark Nieuw-Zuid in Katwijk aan Zee geoefend tegen Italië.

Oranje Onder 19
Ook in de voorselectie van Oranje Onder 19 zijn vier AZ'ers opgenomen. Het gaat om Schendelaar, Jacobs, Koopmeiners en Oosting. Als zij de definitieve selectie van coach Maarten Stekelenburg overleven, dan wacht hen een UEFA Preliminary Tournament in Armenië. Tussen 14 en 20 november wordt in Yerevan aangetreden tegen het thuisland, Duitsland en Portugal.

Oranje Onder 18
Franken, Gemmel, Goudmijn, Gullit en Bakker mogen hopen op deelname aan een oefentoernooi in het Spaanse San Pedro del Pinatar, een kustplaats in de buurt van Murcia. Daar wordt tussen 15 en 19 november niet aangetreden tegen het thuisland, maar wel tegen Engeland, België en Ierland.