OranjeLeeuwinnen naar Alkmaar

Gepubliceerd op 12 maart 19, 16:00

ALKMAAR- Het AFAS Stadion is dinsdag 9 april het decor voor de oefeninterland van de OranjeLeeuwinnen tegen mede WK-ganger Chili. Dit betekent een primeur: het Nederlands vrouwenelftal speelde niet eerder in het stadion van AZ. De aftrap in Alkmaar is om 18:30 uur.

Het is bovendien voor het eerst in de geschiedenis dat Nederland het opneemt tegen de huidige nummer 32 van de FIFA-ranking, de hoogste klassering van de Chilenen in hun bestaan. Chili is een van de vier landen die deze zomer debuteert op een WK-eindronde. De ploeg, bijgenaamd La Roja, werd tweede in de Copa America Feminina, achter Brazilië en voor Argentinië. Deze tweede plek leverde de ploeg van bondscoach José Letelier het felbegeerde WK-ticket op. Chili is op het WK ingedeeld in groep F met de Verenigde Staten, Thailand en Zweden.

Oefenduels
In aanloop naar het WK oefent het Oranje van bondscoach Sarina Wiegman ook nog tegen Mexico. Dat duel vindt vrijdag 5 april plaats in de Arnhemse GelreDome. Voor deze wedstrijd, die om 20:00 uur begint, zijn nog kaarten te verkrijgen. Vlak voor vertrek van de OranjeLeeuwinnen naar het WK in Frankrijk wacht nog een laatste sparring-partner. Tegenstander, locatie en datum voor dit treffen zijn nog niet ingevuld.

WK
Op het wereldkampioenschap - van 7 juni tot en met 7 juli in Frankrijk - treffen de Oranjevrouwen achtereenvolgens Nieuw-Zeeland (dinsdag 11 juni, 15.00 uur), Kameroen (zaterdag 15 juni, 15.00 uur) en Canada (donderdag 20 juni, 18.00 uur).

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor de ontmoeting met Chili voor houders van een Oranje ClubCard start donderdag 14 maart om 12.00 uur. De vrije verkoop begint maandag 18 maart om 12.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via  onsoranje.nl/tickets. Ten opzichte van de WK-kwalificatieduels van de OranjeLeeuwinnen zijn nu vier in plaats van twee prijscategorieën beschikbaar: € 12,50 (categorie 4), € 15,00 (categorie 3), € 20,00 (categorie 2) en € 25,00 (categorie 1).