Ortec Top-3: Jahanbakhsh, Ouwejan, Bizot

Gepubliceerd op 14 augustus 17, 15:51
ALKMAAR- Ortec Sports verzamelt elke speelronde verschillende data. In de rubriek Ortec Top-3 wordt deze data geanalyseerd, vergeleken en uitgelicht. Welke AZ'ers springen statistisch gezien in het oog in speelronde 1? Een overzicht.

Passes in de final third
Alireza Jahanbakhsh gaf in het Philips Stadion 35 passes in de final third. Niemand verstuurde meer passes in of rond het strafschopgebied van de tegenstander dan de Iraniër in Eredivisie-speelronde 1. Sherel Floranus (32), Alexander Büttner, Steven Berghuis en Amin Younes (31) completeren de top-3 op dat gebied.

Dribbels
Thomas Ouwejan stoomde regelmatig mee op in Eindhoven en dat resulteerde in 5 dribbels. De linksachter uit de AZ Jeugdopleiding moet met dat aantal alleen Amin Younes (8), Youness Mokhtar, Hirving Lozano en Matthijs de Ligt (allen 6) voor zich dulden als het gaat om dribbels in het eerste Eredivisie-weekend.

Balveroveringen
Marco Bizot veroverde in de uitwedstrijd tegen PSV 14 ballen. Dat levert de doelman een plek in de top-5 op. Alleen Timon Wellenreuther (15), Matthijs de Ligt, Julian Chabot (beiden 16) en Dirk Marcellis (17) pakten meer ballen af in het afgelopen weekend.