Ortec Top-3: Midtsjø, Jahanbakhsh, Svensson

Gepubliceerd op 27 november 17, 15:46
ALKMAAR- Ortec Sports verzamelt elke speelronde verschillende data. In de rubriek Ortec Top-3 wordt deze data geanalyseerd, vergeleken en uitgelicht. Welke AZ'ers springen statistisch gezien in het oog in speelronde 13? Een overzicht.

Gewonnen duels
Fredrik Midtsjø won 100% van zijn duels. Daarmee is de middenvelder de enige die 90 minuten op het veld stond afgelopen weekend én al zijn persoonlijke duels winnend afsloot. Op gepaste afstand maken Sander Fischer en Dries Wuytens (beiden 92%) de top-3 compleet.

Aangekomen voorzetten
Alireza Jahanbakhsh gaf tegen de Tukkers vier voorzetten die aankwamen, waaronder de assist bij de 2-0 van Joris van Overeem. Dat is het hoogste aantal van speeldag 13. De Iraniër houdt onder meer Jürgen Locadia, Vito van Crooy, David Neres en Hirving Lozano (alles 3) achter zich.

Balacties
Jonas Svensson legde in de thuiswedstrijd tegen FC Twente in totaal 118 balacties op de mat. Geen enkele speler had er meer in huis in speelronde 13 van de Eredivisie. Matthijs de Ligt (115) en Joël Veltman (113) completeren de top-3 als het gaat om balacties.

Overzicht
Bekijk hier per speelronde de Ortec Top-3.

Speelronde 1
Speelronde 2
Speelronde 3
Speelronde 4
Speelronde 5
Speelronde 6
Speelronde 7
Speelronde 8
Speelronde 9
Speelronde 10
Speelronde 11
Speelronde 12

Overzicht
Ook wordt driemaal per seizoen de algehele balans opgemaakt. Bekijk hieronder de AZ-stats van periodes.

Tot en met speelronde 11