Ortec Top-3: Svensson, Jahanbakhsh, Wuytens

Gepubliceerd op 16 oktober 17, 12:03
ALKMAAR- Ortec Sports verzamelt elke speelronde verschillende data. In de rubriek Ortec Top-3 wordt deze data geanalyseerd, vergeleken en uitgelicht. Welke AZ'ers springen statistisch gezien in het oog in speelronde 8? Een overzicht.

Voorzetten aangekomen
Jonas Svensson gaf in het uitduel met FC Groningen 3 voorzetten die aankwamen. Geen enkele speler was in speelronde 8 zuiverder qua voorzetten dan de Noor. Ook Freek Heerkens, Joshua Brenet, Angelino, Sofyan Amrabat en Brandley Kuwas haalden dat aantal.

Passes in final third
Naast de 0-1 was Alireza Jahanbakhsh zondag ook verantwoordelijk voor 35 passes in de final third, dat zijn passes in of rond het strafschopgebied. Niemand speelde afgelopen weekend vaker de bal over op dat gedeelte van het veld. De Iraniër houdt onder meer Joshua Brenet, Jürgen Locadia (beiden 32) en Hakim Ziyech (29) achter zich.

Balveroveringen
Stijn Wuytens veroverde in het NoordLease Stadion 19 ballen op een Groningen-speler. Dat is het hoogste aantal balveroveringen van speelronde 8 van de Eredivisie. Op gepaste afstand volgen onder anderen Karol Mets (15), Lasse Schöne (14) en Daniel Høegh (13).

Overzicht
Bekijk hier per speelronde de Ortec Top-3.

Speelronde 1
Speelronde 2
Speelronde 3
Speelronde 4
Speelronde 5
Speelronde 6
Speelronde 7