Ouwejan: 'Wordt meer verwacht'

Gepubliceerd op 27 oktober 18, 09:28
ALKMAAR- Hij is begonnen aan zijn tweede seizoen als vaste waarde in de hoofdmacht van AZ en gaf tot nu toe de meeste assists van de selectie: Thomas Ouwejan (22). De Heilooër over de seizoenstart, verhuizen en zijn vriendschap met Pelle van Amersfoort. “Spreken elkaar bijna elke dag.”

Hoe gaat het seizoen tot dusver, vind je?
“We zijn direct de Europa League uitgeknikkerd en dat is erg zuur. Voor Europees voetbal hebben we toch een heel seizoen hard gewerkt. Vervolgens beginnen we fantastisch aan het Eredivisie-seizoen. Nu zitten we echt even in een dip. Het spel gaat langzaamaan beter, alleen is het nog ongelukkig. Tegen bijvoorbeeld Heracles- en Utrecht-uit uit hadden we de 0-2 móeten maken, maar deden we dat niet. PEC Zwolle speelden we helemaal weg, tot de 1-1. Daarna waren we het even kwijt. Natuurlijk zit er een stukje gewenning bij door het inpassen van nieuwe spelers, maar dat zouden wij moeten kunnen.”

Zelf ben je wel op dreef. Je bent de ‘meesteraangever’ van de selectie.
Ik heb nu drie assists en één goal op mijn naam. Ik had mezelf ook voorgenomen om dit seizoen nog belangrijker te worden voor het team. Dat lukt aardig. Afgelopen jaar heb ik een goed seizoen gedraaid, maar nu wil ik nog meer goals maken en assists geven.”

Je goal tegen FC Emmen was jouw eerste officiële doelpunt in het betaalde voetbal.
“Ja, eindelijk. Hij is er al drie keer via een tegenstander ingegaan en nu dan één echt op mijn naam. En een mooie ook. Moet ik vaker doen, haha.”

Bij Heerenveen spelen wat bekenden van jou.
“Michel Vlap ken ik natuurlijk van Jong Oranje en Pelle van Amersfoort spreek ik bijna elke dag. Hij is echt een goede vriend van me. Hij komt uit Heemskerk en ik weet nog wel dat ik hem vroeger nog een rondleiding bij de AZ Jeugdopleiding heb gegeven. Hij zat bij HFC Haarlem, maar dat ging failliet. Toen kwam Pelle hier op stage. Uiteindelijk koos hij voor Heerenveen. Bij Jong Oranje lag ik altijd met hem op de kamer en ook buiten het voetbal spreken we regelmatig af.”

Je gaat binnenkort op jezelf wonen. Kun je al een beetje koken?
“Ik probeer het af en toe wel, maar dan blijft het bij de simpele gerechtjes. Gelukkig heb ik een vriendin die goed kan koken en het leuk vindt. Wat ik graag eet? Ik ben wel fan van tortellini, pasta dus.”

En anders kun je met de eetclub op pad.
“Haha, ja. We hebben een leuke groep met Pantelis Hatzidiakos, Teun Koopmeiners, Guus Til en Jeremy Helmer. Om de beurt nemen we elkaar mee naar een restaurant in onze eigen woonplaats.
We spelen de hele jeugdopleiding al samen en nu zitten we met elkaar in het eerste. Dat is hartstikke leuk.”

AZ Speelt
Lees complete interview met Ouwejan in het digimagazine AZ Speelt door hier te klikken. Ook spraken we met Heerenveen-middenvelder Michel Vlap.