Overeenstemming nieuw trainingscomplex

Gepubliceerd op 26 oktober 11, 00:00
ALKMAAR- AZ en de gemeente Alkmaar hebben dinsdag overeenstemming bereikt over het nieuw te ontwikkelen trainingscomplex. Dit wordt gehuisvest aan de Westrand van Alkmaar en wordt het thuis voor de AZ Jeugdopleiding. Ook voor de A-selectie van AZ wordt het terrein de primaire trainingslocatie.

AZ krijgt de beschikking over zeven velden en een nieuw clubgebouw. Naar verwachting kan begin 2013 worden begonnen met de bouw van het nieuwe complex. Het doel is dat AZ het trainingscomplex uiterlijk 2014 betrekt. AFC’34 blijft gebruik maken van drie eigen velden en het eigen clubgebouw. Ook de rugbyvereniging ARUFC blijft op de huidige locatie.

AZ wil haar jeugdopleiding versterken en daarvoor een nieuw - door de gemeente aan te leggen - trainingscomplex in gebruik nemen. De gemeente heeft met AZ en AFC een indelingsplattegrond gemaakt. Daarin worden vijf nieuwe voetbalvelden toegevoegd aan de vijf bestaande velden aan de Robonsbosweg. De gemaakte afspraken over het trainingscomplex zijn in een door AZ NV en Stadion Alkmaar Beheer BV afzonderlijk te ondertekenen intentieovereenkomst vastgelegd. Dat ligt nu samen met een raadsvoorstel voor het beschikbaar stellen van de benodigde kredieten bij de gemeenteraad. Daarnaast worden de afspraken die de gemeente heeft gemaakt met AFC en de rugbyvereniging eveneens door ondertekening bevestigd.

‘’Voor AZ is er met de beslissing over het nieuwe trainingscomplex in Alkmaar weer een belangrijke mijlpaal bereikt”, zegt Toon Gerbrands, Directeur Algemene zaken van AZ. “AZ is een club met een duidelijke visie en keuzes in haar beleid. In deze visie is prioriteit gegeven aan de opleiding van spelers. Dat is één van de pijlers in ons toekomstig beleid. AZ vervult eveneens een belangrijke maatschappelijke rol in Alkmaar en omgeving en zal de kennis en ervaring ook gaan inzetten voor de samenleving. Dat wordt met name vormgegeven door de vele projecten, samenwerkingsverbanden, ambassadeurschappen en ondersteuning van goede doelen. Concreet recent voorbeeld is de inzet van AZ bij een project in Overdie, Supporters voor Supporters.”

Gerbrands: “Met de beslissing over het nieuwe trainingscomplex heeft AZ de garantie dat de infrastructuur op een hoog niveau is geregeld. AZ is blij dat het is gelukt om ons nieuwe trainingscomplex aan de Westrand te situeren. Wij zijn bezig om van AZ een club te maken met een regionale inbedding. Daar past dit trainingscomplex op deze plaats uitstekend in. Er zijn goede afspraken gemaakt met de buurman AFC’34. Voor beide partijen is dit een grote stap voorwaarts. De KNVB heeft AZ al de hoogste ranking gegeven als jeugdopleiding. Met dit trainingscomplex kan AZ haar plannen vorm geven om een stabiele gezonde subtopclub in Nederland te zijn en te blijven.’’

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl