Overtuigende winst AZ Onder 15

Gepubliceerd op 09 november 13, 16:28
ALKMAAR- Na enkele stroevere wedstrijden loopt het de laatste weken een stuk vlotter bij AZ Onder 15. De goede vorm resulteerde zaterdagochtend in een ruime zege tegen Vitesse C1. Met onder andere twee treffers van Sam Aarts werd het uiteindelijk 5-1.

Met het in de onderste regionen bivakkerende Vitesse C1 kreeg AZ Onder 15 de ideale tegenstander om verder aan het vertrouwen te werken. De krachtverschillen waren al vrij snel zichtbaar. De thuisploeg had weinig te duchten van de bezoekers en kreeg herhaaldelijk de gelegenheid om de vijandelijke linies op te zoeken.

Beentjes
Dat beperkte zich in de eerste helft voornamelijk tot heel wat dreiging. Lange tijd was een poging van Kick de Goede de enige echte kans tot in de slotfase AZ Onder 15 dan toch de opening vond en verdediger Stijn Beentjes na een lange aanval het gaatje aan de tweede paal wist te vinden. Kort daarna had De Goede zelfs de 2-0 aan de voet.

De Goede
In de tweede helft slaagden de Alkmaarse talenten er heel wat beter in om het grote overwicht ook in kansen om te zetten. De precisie in de laatste pass was een stuk sterker wat niet beter geïllustreerd kon worden door de opening van invaller Rens van der Wacht op De Goede, die vervolgens keurig afwerkte.

Aarts
Vanaf toen ging het allemaal heel makkelijk voor AZ Onder 15. Aarts benadrukte zijn sterke wedstrijd met een afstandsschot in de verre hoek, al leidde een foutje van hem even later de tegentreffer van Vitesse C1 in. Dat was in ieder geval geen reden tot treurnis, want met een mooie steekbal stuurde hij De Goede weg. Diens poging kon nog wel worden gekeerd, maar Emanuel Boateng was paraat. Als kers op de taart nam Aarts dan maar, op aangeven van Niels Butter, de 5-1 voor zijn rekening.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 15 – Vitesse C1 5-1 (1-0)

Opstelling AZ Onder 15:
Bilal Bayazit (55. Nick Boom); Stijn Beentjes, Emanuel Boateng, Owen Wijndal, Jasper ter Heide; Niels Butter, Sam Aarts, Des Kunst (36. Rens van der Wacht); Stephan Minnesma (25. Boris Zanoli), Jelle Duin (46. Kelvin Oxfoort), Kick de Goede.

Scoreverloop: 33. Beentjes 1-0, 45. De Goede 2-0, 51. Aarts 3-0, 60. De Beer 3-1, 61. Boateng 4-1, 69. Aarts 5-1.