Overzicht AZ-internationals (update)

Gepubliceerd op 09 augustus 10, 00:00
ALKMAAR- Diverse AZ’ers zijn door hun nationale bond opgeroepen voor interlandvoetbal. Het grootste deel van hen speelt vriendschappelijke duels. Voor Ragnar Klavan, Johann Berg Gudmundsson en Kolbeinn Sigthórsson staan er echter al belangen op het spel. Een overzicht van internationals.

Doelman Sergio Romero is door de Argentijnse bond opgeroepen voor de oefeninterland tegen Ierland. Dat duel wordt op 11 augustus in Dublin afgewerkt. In Ierland treft Romero een andere bondscoach dan Diego Maradona. De legende werd deze week ontslagen door de Argentijnse bond.

Brett Holman is na een persoonlijk sterk WK opnieuw opgeroepen voor het Australische nationale team. Voor de middenvelder wacht een trip naar Ljubljana, waar Slovenië op 11 augustus tijdens een vriendschappelijke wedstrijd de sparringpartner is. James Holland stond voor deze interland op de stand-by lijst, maar heeft toch een definitieve uitnodiging van interim-bondscoach Han Berger ontvangen.

Moussa Dembélé, Maarten Martens en Gill Swerts waren door de Belgische bondscoach Georges Leekens opgenomen in de voorselectie voor de oefeninterland tegen Finland. Het drietal viel echter af voor de definitieve groep. Niklas Moisander is voor dit duel wel verzekerd van een plaats in de definitieve selectie van zijn land. De wedstrijd Finland – België wordt op 11 augustus afgewerkt in Turku.

Esteban Alvarado Brown is door de bond van Costa Rica opgeroepen voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Paraguay. Dit duel op 11 augustus in Asunción vormt een eerbetoon aan de Paraguayaanse aanvaller Salvador Cabañas, die in januari werd neergeschoten in een bar in Mexico.

Simon Poulsen is ook na het WK in Zuid-Afrika selectielid van het Deense nationale team. De vleugelverdediger maakt namelijk deel uit van de definitieve selectie van Denemarken voor de oefenwedstrijd tegen Duitsland op 11 augustus in Kopenhagen.

Ragnar Klavan maakt deel uit van de Estse selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Faeröer. Deze wedstrijd richting het EK 2012 in Oekraïne en Polen wordt op 11 augustus gespeeld in Tallinn.

AZ-aanvallers Johann Berg Gudmundsson en Kolbeinn Sigthórsson zijn opgeroepen voor IJsland Onder 21. Dat team speelt op 11 augustus in Reykjavik de zeer belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland. Eerder in de kwalificatiereeks hield IJsland onze oosterburen knap op 2-2. Bij een zege op de Duitsers lijkt IJsland nagenoeg zeker van kwalificatie voor het EK Onder 21.

Héctor Moreno speelt woensdag 11 augustus in én met Mexico de oefeninterland tegen wereldkampioen Spanje. De AZ-verdediger is maandagochtend naar zijn thuisland vertrokken.

Stijn Schaars heeft van bondscoach Bert van Marwijk vrijaf gekregen voor de oefenwedstrijd tussen Nederland en Oekraïne. De aanvoerder van AZ krijgt rust vanwege zijn aanwezigheid op het WK in Zuid-Afrika. Dirk Marcellis is na enkele afzeggingen toegevoegd aan de selectie van Oranje voor het duel van woensdag 11 augustus in Donetsk.

AZ levert in Erik Falkenburg en Nick Viergever twee internationals voor Oranje Onder 21. Dat team speelt op 11 augustus in Vaduz de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Liechtenstein. Het is voor het eerst dat het tweetal als AZ’er wordt geselecteerd.

Pontus Wernbloom is opgenomen in de definitieve Zweedse selectie voor het vriendschappelijke duel met Schotland. Die wedstrijd wordt op 11 augustus gespeeld in Stockholm. Rasmus Elm moest met een enkelblessure afzeggen.