Overzicht AZ-internationals (update)

Gepubliceerd op 22 maart 11, 00:00
ALKMAAR- Verschillende AZ’ers spelen eind maart (oefen)interlands met hun nationale elftal. Zo zijn onder meer Stijn Schaars, Esteban, Héctor Moreno, Niklas Moisander, Pontus Wernbloom, Rasmus Elm, Brett Holman en Ragnar Klavan actief voor hun land. Een overzicht van alle AZ-internationals.

Nederland

Stijn Schaars is alsnog toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal. De aanvoerder van AZ vervangt Hedwiges Maduro, die is afgehaakt met een enkelblessure. Nederland neemt het vrijdag (uit) en dinsdag (thuis) in de EK-kwalificatie op tegen Hongarije.

Brett Holman is opgenomen in de definitieve selectie van het Australische nationale elftal. De Australiërs spelen op dinsdag 29 maart in Mönchengladbach een oefenwedstrijd tegen Duitsland.

De sterke prestaties van Esteban zijn ook in zijn geboorteland Costa Rica niet onopgemerkt gebleven. De doelman van AZ is door zijn nationale bond opgeroepen voor de oefeninterlands tegen China (za 26-3, San José) en Argentinië (di 29-3, San José).

Denemarken

Simon Poulsen is alsnog opgeroepen voor de Deense nationale selectie. De linksback van AZ behoorde in eerste instantie niet tot het keurkorps van Morten Olsen, maar mag zich toch melden voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen (za 26-3, Oslo) en de vriendschappelijke interland tegen Slowakije (di 29-3, Trnava). Poulsen werd vrijdag nog uitgeroepen tot Man of the Match in de thuiswedstrijd van AZ tegen Vitesse. De Deen was in het met 3-1 gewonnen duel goed voor een doelpunt en een assist.

Ragnar Klavan is zoals gebruikelijk opgeroepen voor de nationale ploeg van Estland. De trouwe linksback speelt op vrijdag 25 maart in Tallinn de oefenwedstrijd tegen Uruguay. Op dinsdag 29 maart komen de Esten in Tallinn voor de EK-kwalificatie in actie tegen Servië.

Niklas Moisander is opgeroepen voor de nationale ploeg van Finland. De Finnen oefenen op vrijdag 25 maart in Istanbul tegen Turkije en op dinsdag 29 maart in Aveiro tegen Portugal.

Héctor Moreno mag de komende weken weer heel wat vlieguren maken. De verdediger is opgenomen in de nationale selectie van Mexico. De Mexicanen spelen twee oefeninterlands in de Verenigde Staten: tegen Paraguay (za 26-3, Oakland) en Venezuela (di 29-3, San Diego).

AZ-middenvelders Rasmus Elm en Pontus Wernbloom zijn opgeroepen voor de nationale ploeg van Zweden. De AZ’ers spelen op dinsdag 29 maart in Solna de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië.

Robert Klaasen en Fernando Lewis zijn opgeroepen voor het Nederlands elftal onder 18 jaar. Dat team speelt oefenwedstrijden tegen Slovenië (do 24-3, Bennekom) en Polen (di 29-3, Lomza). AZ’er Kevin Luckassen staat op de stand-by lijst van Onder 18.

Thom Haye en Joris van Overeem zijn opgenomen in de selectie van Nederland Onder 17. Dat team speelt van 21 tot en met 29 maart in Rotterdam het UEFA Elite kwalificatietoernooi.

Ali Messaoud is opgeroepen voor de Olympische ploeg van Marokko. De middenvelder van Jong AZ speelt op zaterdag 26 maart in Marrakech een oefenwedstrijd tegen het Olympisch team van Mozambique.