Overzicht AZ-internationals (update)

Gepubliceerd op 26 februari 12, 00:00
ALKMAAR- Verschillende AZ-spelers zijn door de bondscoaches van hun nationale bonden opgeroepen voor interlandvoetbal. Deze interlands worden allemaal afgewerkt in de week na het thuisduel van AZ met sc Heerenveen (26-2). Bekijk hieronder het overzicht van alle AZ-internationals.

Simon Poulsen is door bondscoach Morten Olsen opgenomen in de voorselectie van het Deense nationale elftal. De Denen spelen op woensdag 29 februari in Kopenhagen een oefeninterland tegen Rusland. Een weerzien van Poulsen met zijn oud-trainer Dick Advocaat.

Ragnar Klavan maakt zoals gewoonlijk deel uit van de nationale selectie van Estland. De Esten oefenen op woensdag 29 februari in Los Angeles tegen El Salvador.

AZ-aanvoerder Niklas Moisander is opgenomen in de Finse nationale selectie. De verdediger staat op woensdag 29 februari in Klagenfurt met zijn land tegenover Oostenrijk. Het betreft een vriendschappelijke interland.

Johann Berg Gudmundsson is geselecteerd voor de nationale A-ploeg van IJsland. De buitenspeler oefent op woensdag 29 februari met zijn land in en tegen Montenegro.

Ondanks zijn reserveplaats bij AZ is Jozy Altidore door bondscoach Jürgen Klinsmann opgeroepen voor het nationale elftal van de Verenigde Staten. Dat land oefent op woensdag 29 februari in Genoa tegen Italië.

Op woensdag 29 februari speelt Zweden een vriendschappelijke interland tegen Kroatië. Rasmus Elm is door Erik Hamrén opgenomen in de definitieve selectie voor het duel in Zagreb.

Jong Oranje

Adam Maher is door bondscoach Cor Pot opgenomen in de selectie van Jong Oranje. De middenvelder van AZ maakte eerder deel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal. Jong Oranje speelt op woensdag 29 februari het EK-kwalificatieduel met Schotland.

Oranje Beloften

Door de blessure van Lorenzo Burnet is AZ'er Giliano Wijnaldum alsnog aan de selectie van de Oranje Beloften toegevoegd. De linksback speelt op woensdag 29 februari een interland tegen Denemarken. Dat duel wordt afgewerkt in Spakenburg.

De goede ontwikkeling van Thomas Lam is ook in Finland bekend. De verdediger heeft namelijk de overstap gemaakt van Finland Onder 19 naar Finland Onder 21. Lam oefent met dat team op woensdag 29 februari in Albi tegen Frankrijk.

AZ’ers  Fernando Lewis en Hobie Verhulst maken deel uit van de definitieve selectie van Oranje Onder 19. Die ploeg oefent op woensdag 29 februari in Locarno tegen Zwitserland. Robert Klaasen en Kevin Luckassen hebben de definitieve selectie van Wim van Zwam niet gehaald. Zij staan op de stand-by lijst.

Paul Kok en Joris van Overeem zijn door de KNVB opgeroepen voor Oranje Onder 18. Dat team speelt op woensdag 29 februari in Osnabruck een oefeninterland tegen Duitsland.

AZ is ook bij Oranje Onder 17 goed vertegenwoordigd. Thom Haye en Nick Olij zijn namelijk opgeroepen voor dit nationale team, dat een oefenwedstrijd speelt in en tegen België. Het duel wordt afgewerkt op woensdag 29 februari.

Goed nieuws voor Dani van der Moot en Ezra Walian. De scherpschutters van de AZ Jeugdopleiding zijn opgeroepen voor een onderlinge wedstrijd van Oranje Onder 15. Voor het duel op dinsdag 28 februari staan AZ’ers Pantalis Hatzidiakos en Jeremy Helmer op de stand-by lijst.