Overzicht AZ-internationals

Gepubliceerd op 01 september 11, 00:00
ALKMAAR- AZ heeft deze interlandperiode twaalf spelers aan hun nationale bond moeten afstaan. Zo speelt Brett Holman in Brisbane en Saoedi-Arabië, vliegt Ragnar Klavan naar Slovenië, treft Niklas Moisander het Nederlands elftal en reist Jozy Altidore naar Californië. Een overzicht.

Voor Brett Holman staan er twee WK-kwalificatiewedstrijden op het programma.  De linksbuiten speelt met Australië tegen Thailand (vr 2-9, Brisbane) en Saoedi-Arabië (di 6-9, Dammam). In de vorige interlandperiode moest Holman vanwege fysieke ongemakken nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen Wales laten schieten.

Simon Poulsen speelt op dinsdag 6 september in Kopenhagen de beladen EK-kwalificatiewedstrijd met Denemarken tegen Noorwegen. De beide landen staan na vijf speelrondes op tien punten. Met dat puntenaantal staan ze samen met Portugal aan kop van Groep G.

Zoals gewoonlijk maakt Ragnar Klavan deel uit van de nationale selectie van Estland. De verdediger van AZ speelt met zijn land EK-kwalificatiewedstrijden tegen Slovenië (vr 2-9, Ljubljana) en Noord-Ierland (di 6-9, Tallinn).

AZ-aanvoerder Niklas Moisander mag zich opmaken voor twee EK-kwalificatiewedstrijden met Finland. Eerst ontmoeten de Scandinaviërs Moldavië (vr 2-9, Helsinki), waarna het op dinsdag 6 september wederom in Helsinki het duel met Nederland volgt.

Johann Berg Gudmundsson staat voor een weerzien met zijn vriend Kolbeinn Sigthórsson. Beide spelers zijn namelijk opgeroepen voor de selectie van IJsland. De IJslanders spelen EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen (vr 2-9, Oslo) en Cyprus (di 6-9, Reykjavik).

Nieuwbakken bondscoach Jürgen Klinsmann heeft Jozy Altidore opgeroepen voor twee vriendschappelijke interlands van de Verenigde Staten. Op vrijdag 2 september spelen de Amerikanen in Californië thuis tegen Costa Rica; op dinsdag 6 september oefenen ze in Brussel tegen België.

Rasmus Elm en Pontus Wernbloom zijn door hun nationale bond opgenomen in de definitieve selectie voor twee EK-kwalificatiewedstrijden. De Zweden spelen duels met Hongarije (vr 2-9, Boedapest) en San Marino (di 6-9, Serravalle).

Adam Maher, Fernando Lewis, Kevin Luckassen en Hobie Verhulst maken deel uit van de selectie van Oranje Onder 19. Het AZ-tweetal speelt met dat team oefeninterlands tegen Engeland (do 1-9, Susteren) en Duitsland (zo 4-9, Keulen).

AZ’ers Thom Haye en Yemaro Hoogdorp zijn opgenomen in de definitieve selectie van Oranje Onder 17 voor het Vierlanden Toernooi in het Duitse Kassel. Dat toernooi duurt van 12 tot en met 19 september. Doelman Nick Olij staat op de reservelijst.