Update: AZ Onder 11 wint IBY Cup

Gepubliceerd op 22 mei 23, 09:46

ZAANSTAD- Het zijn drukke dagen voor AZ Onder 11. De jongste AZ'ers spelen op donderdag, zaterdag en zondag toernooien in België. De ploeg van trainers Dennis Zwagerman en Kelvin Jansen komt eerst in actie op de Lierse SK International Elite Tornooi en daarna volgt de IBY Cup. Op zondag wordt de week afgesloten met deelname aan de Youth Champions Cup. 

ZONDAG: Youth Champions Cup
Op de Youth Champions Cup eindigde AZ Onder 11 op een vierde plaats. De AZ'ers behaalden mooie scores in de eerste twee poulefases, maar liep het plaatsing voor de finale op een haar na mis. Na twee zeges en een gelijkspel stond de ploeg in punten en doelsaldo precies gelijk met K Beerschot VA. Een strafschoppenserie was de oplossing en daarin trokken de Belgen aan het langste eind. AZ speelde in zijn laatste wedstrijd om plaats drie, maar verloor met 0-1 van Club Brugge. 

Resultaten
Eerste poulefase:
AZ - KV Mechelen 0-2
AZ - Club Brugge 2-0
AZ - RWDM 0-0
AZ - Real Seraing 1-0

Tweede poulefase:
AZ - Standard Luik 2-0
AZ - K Beerschot VA 0-0
AZ - Royan Antwerp FC 1-0

Plaats 3/4
AZ - Club Brugge 0-1

ZATERDAG: IBY Cup
AZ Onder 11 heeft zaterdag de IBY Cup gewonnen. In het Belgische Brakel was de ploeg in de eerste poulefase te sterk voor Roda JC (1-0), Cercle Brugge (3-0), Olympique Marseille (3-0) en Zulte Waregem (1-0). Na een tweede poulefase - waarin Royal Antwerp FC (4-0) en KRC Genk (0-0) werde verslagen - stond AZ in de finale opnieuw tegenover Roda JC. De Limburgers werden weer verslagen, ditmaal met 3-1. 

Resultaten
Eerste poulefase:
AZ - Roda JC 1-0
AZ - Cercle Brugge 3-0
AZ - Olympique Marseille 3-0
AZ - Zulte Waregem 1-0

Tweede poulefase:
AZ - Royal Antwerp FC 4-0
AZ - KRC Genk 0-0

Finale:
AZ - Roda JC 3-1


DONDERDAG: Lierse SK International Elite Tornooi:
De Alkmaarders begonnen de Lierse SK International Elite Tornooi met een poulefase. Daarin kruisten zij de degens met STVV, OH Leuven en Sparta Rotterdam. AZ kende een magere start met nederlagen op STVV (2-0) en OH Leuven (2-1). Tegen Sparta bleef het 1-1 gelijk. 

Gastheer
Na de poulefase stond AZ tegenover sc Heerenveen, met als inzet een hogere eindnotering. Die wedstrijd werd met 1-0 gewonnen. In de strijd om plaats negen en tien werd gastheer Lierse SK met 3-0 geklopt.

Resultaten
Poulefase:
AZ - STVV 0-2
AZ - OH Leuven 1-2
AZ - Sparta Rotterdam 1-1

Plaats 9 t/m 12:
AZ - sc Heerenveen 1-0

Plaats 9 en 10:
AZ - Lierse SK 3-0

Foto: Lierse SK