Overzicht oefenresultaten AZ Jeugdopleiding

Overzicht oefenresultaten AZ Jeugdopleiding

Gepubliceerd op 18 juni 22, 16:54

ZAANSTAD- De jeugdteams van AZ hebben zaterdag op het AFAS Trainingscomplex een aantal grote scores neergezet. De ene na de andere goal viel langs de lijn te aanschouwen.

AZ Onder 18 - SC Cambuur 5-0
AZ Onder 18 slaagde er tegen SC Cambuur al redelijk snel in om de voorsprong te pakken. Rechtsback en aanvoerder Daniël Beukers kwam goed mee op en stond aan het eindstation van een mooi uitgespeelde aanval over verschillende schijven. Niet veel later was Nelson Egah trefzeker. Hij snelde langs de keeper en vond het uiterste gaatje om de 2-0 te maken.

In de tweede helft zette Ilias Splinter AZ op een 3-0 voorsprong. De middenvelder werkte ter hoogte van de strafschopstip binnen met een laag schot. Vervolgens was het Jereno van Gom die vanuit de linkerhoek de 4-0 op het scorebord kopte. Het slotakkoord was aan Jeremiah Esajas. Ook hij kwam vanuit de linkerhoek op het doel af en schoot de bal onder de keeper door: 5-0.

AZ Onder 17 - Alphense Boys 6-1
AZ onder 17 kwam goed voor de dag in het oefenduel met Alphense Boys en had binnen tien minuten al een 2-0 voorsprong te pakken dankzij een dubbelslag van Yoël van den Ban. Vervolgens was het de beurt aan Rio Robbemond om twee keer te scoren waardoor AZ met een 4-0 stand de rust inging. 

In de tweede helft deed Alphense Boys iets terug en maakte het de 4-1. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld liet zich echter niet van slag brengen. Het ging door met goed aanvallend spel en kwam via invaller Wassim Bouziane op 5-1. Na meerdere kansen en ook nog een schot op de lat maakte in de laatste minuut Bouziane zijn tweede van de wedstrijd op aangeven van Van den Ban. Daarna klonk het laatste fluitsignaal: 6-1. 

AZ Onder 16 - SC Cambuur 8-0
Met drie doelpunten in de eerste vijftien minuten had AZ Onder 16 niet beter aan de oefenwedstrijd tegen sc Cambuur kunnen beginnen. Melle Roede opende de score en nam tevens de 3-0 voor zijn rekening. Tycho de Wit had tussendoor de 2-0 gemaakt en kopte later ook de 4-0 binnen. Roede completeerde zijn hattrick door de 5-0 te maken en vlak voor rust was daar ook nog de 6-0 op naam van Iain de Jongh. 

In de tweede helft was het rustiger. AZ had echter nog altijd het betere van het spel en liep ook verder uit. Na een slim lobpassje van Roede schoot Thom Steenbergen de bal fraai tegen de touwen. Het slotakkoord kwam op naam van De Jongh, die zijn tweede van de wedstrijd maakte en de eindstand op 8-0 bepaalde. 


AZ Onder 14 - Alphense Boys 5-2
AZ Onder 14 heeft met name in de slotfase van het oefenduel met Alphense Boys veel kunnen scoren. De ploeg van trainer Bas van Baar speelde drie keer dertig minuten tegen de club uit Alphen aan den Rijn. In de eerste dertig minuten was AZ dominant en scoorde Lars Boer uit een penalty de 1-0. In de tweede helft kwam Alphense Boys terug op 1-1. Halverwege de wedstrijd kwamen er een hoop nieuwe gezichten binnen de lijnen.

In het derde bedrijf liep AZ tegen het einde uit naar een ruime voorsprong. Alphense Boys kon door verzorgd te voetballen best lang mee, maar de tank raakte leeg. Eerst werd het 2-1 via invaller Donny van der Lijcke, die scherp was bij een voorzet van Dante Blankendaal. Daarna tikte Blankendaal de bal zelf langs de keeper. Alphense Boys kwam nog terug, maar Amani Imhangbe schoot van afstand de 2-4 binnen. Merijn van Dijk bepaalde de eindstand op 2-5 door een voorzet van Blankendaal van dichtbij binnen te werken.

AZ Onder 13 - FC Groningen 15-1
AZ Onder 13 kende een uiterst productieve middag in een oefenwedstrijd tegen FC Groningen. De ene na de andere mooie goal werd gescoord. Al bij de eerste drinkpauze na ongeveer twintig minuten stond het 4-0. AZ toonde zich gretig voor meer en bleef op jacht gaan naar goals. Bij de rust stond de teller voor de ploeg van trainer Sander Veraart op zeven doelpunten.

In de tweede helft volgde opnieuw een bliksemstart. Binnen de kortste keren stond er 11-0 op het scorebord. Toen was het aan FC Groningen om wat terug te doen. Er waren inmiddels al wat nieuwe gezichten in gekomen, die vrolijk verder gingen met scoren. Bij doelpunt nummer vijftien stopte de teller.

AZ Onder 12 - DEM Onder 13 19-7 en 3-5
AZ Onder 12 kende een intensieve voetbalochtend met drie keer twintig minuten in een acht tegen acht-vorm en twee keer twintig minuten op groot veld tegen DEM Onder 13 uit Beverwijk. Ze troffen met DEM een oudere leeftijdscategorie en kregen dus meer fysieke weerstand. Voor de spelers van het team van trainers Tim Appel en Dico Blei was het daarnaast de eerste keer dat zij elf tegen elf voetbalden. 

Na de acht tegen acht-vorm op halve veldjes stond er een 19-7 eindstand voor AZ op het scorebord. Er waren veel kansen en er werd dus ook veel gescoord. Daarna vond DEM op het grote veld iets vaker het net. Het stond na de eerste helft 1-2 voor de Beverwijkers. AZ wist na de rust nog wel twee keer te scoren, maar DEM bepaalde de eindstand op 3-5.