Overzicht resultaten AZ Jeugd

Overzicht resultaten AZ Jeugd

Gepubliceerd op 04 december 21, 17:18

ZAANSTAD- De AZ Jeugd boekte zaterdag wisselende resultaten. De Onder 16-selectie overtuigde tegen Feyenoord en ook de twee jongste jeugdteams boekten ruime zeges. AZ Onder 15 vertrok met één punt uit Eindhoven en Onder 14 had een off-day in Rotterdam. 

Ajax - AZ Onder 18 3-0 (1-0) | Oefenwedstrijd
Op De Toekomst leed AZ Onder 18 een oefennederlaag tegen Ajax. Door een doelpunt in de 28e minuut gingen de Amsterdammers halverwege met 1-0 aan de leiding. Na de pauze kregen beide ploegen kansen, maar in de 87e minuut was het opnieuw Ajax dat scoorde. In extra tijd gooiden zij het duel in het slot: 3-0. 

AZ Onder 16 - Feyenoord 3-0 (1-0)
Op het AFAS Trainingscomplex was AZ Onder 16 oppermachtig tegen Feyenoord. Toch was de Rotterdamse keeper Tim Haksteeg de uitblinker van de eerste helft. Hij keerde inzetten van Kees Smit, Julian Oerip, Jasper Hartog en Yoël van den Ban. Daardoor bleef het lange tijd 0-0. Vlak voor rust viel dan toch de openingstreffer, toen een voorzet van Hartog binnen werd geknikt door Van den Ban. Ook na de pauze bleef AZ bovenliggend en ontstonden er kansen voor Rayan Atikallah, Kasper Boogaard en Hartog. Die overmacht resulteerde in de 57e minuut in een tweede goal: Hartog was trefzeker. In de laatste minuten gooide AZ het duel in het slot. Na een dribbel en voorzet van Wassim Bouziane kon Gabriel Jongens simpel afdrukken: 3-0. 

PSV - AZ Onder 15 1-1 (1-1)
AZ Onder 15 hield één punt over aan een ontmoeting met PSV. Op De Herdgang kwamen de Eindhovenaren in de achttiende minuut op voorsprong. De meeste kansen waren echter voor AZ en dat leverde vlak voor rust de gelijkmaker op toen Tycho de Wit scoorde op aangeven van Melle Roede. In de tweede helft ging het spel op en neer en creëerde AZ nog een aantal kansen. Deze mogelijkheden werden echter niet benut, waardoor AZ en PSV met elkaar in balans bleven. 

Feyenoord - AZ Onder 14 7-1 (3-1)
Op bezoek bij Feyenoord zette AZ Onder 14 een matige prestatie neer. In Rotterdam kwamen de Alkmaarders op een 2-0 achterstand, maar maakte Rayan Zekri maakte met een strafschop - die Adam Ouaziz afdwong met een goede actie - de aansluitingstreffer. Met de 3-1 ruststand had AZ nog alles om voor te spelen, maar werd het in de tweede helft op veel fronten afgetroefd. Door onzuivere passing, het maken van verkeerde keuzes en het ontbreken van overtuiging in de duels kwam Feyenoord in zijn kracht. De thuisploeg kon daardoor nog vier keer scoren en diende AZ zo een 7-1 nederlaag toe. 

AZ Onder 12 - sc Heerenveen 23-2 
AZ Onder 12 ging met ruime cijfers langs sc Heerenveen. De Friezen werden over vier blokjes Twin Games met 18-1 verslagen. AZ legde offensief spel op de mat en scoorde met name uit voorzetten, na slimme steekpasses en vlot combinatiespel. Daarna werd het speelveld vergroot voor twee blokjes op een volledig veld. Ook hier ging AZ onverminderd door met scoren en won het met 5-1. 

PEC Zwolle - AZ Onder 11 4-15 | Twin Games
De jongste AZ'ers boekten een 4-15 zege op PEC Zwolle. Zij werkten het Twin Games-duel af in een zeven-tegen-zeven variant. "We hebben samen echt hard gewerkt", vertelde trainer Dennis Zwagerman, die samen met Dijar Kasim de leiding over de groep heeft. "In het begin hadden we het even lastig toen PEC één-op-één ging spelen. Wij hadden toen beter kunnen vrijlopen en onze mannetjes passeren. Dat hebben we daarna goed opgepakt, veel kansen gecreëerd en goals gescoord."

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch