Overzicht resultaten AZ Jeugd

Overzicht resultaten AZ Jeugd

Gepubliceerd op 20 november 21, 17:07

ZAANSTAD- Wederom een wedstrijddag met veel doelpunten voor de AZ Jeugd. De Onder 13- en Onder 11-selectie boekten ruime zeges op FC Utrecht en Vitesse. AZ Onder 18 en Onder 17 namen het beiden op tegen PSV. Ook werden er twee oefenwedstrijden afgewerkt. 


AZ Onder 18 - PSV 1-4 (0-1)
AZ Onder 18 verloor de topper tegen PSV. De Eindhovenaren kwamen in de 28e minuut op voorsprong en bouwden dat na rust uit naar 0-3. AZ kwam terug in de wedstrijd door een treffer van Mexx Meerdink en kreeg voldoende kansen op meer doelpunten. In de slotfase was het echter PSV dat opnieuw scoorde en daarmee voor de beslissing zorgde: 1-4. Klik hier voor het volledige verslag.

PSV - AZ Onder 17 2-1 (2-0)
Op De Herdgang ging AZ Onder 17 met 2-1 onderuit tegen PSV. De ploeg uit de lichtstad kwam voor rust op een 2-0 voorsprong. Na de pauze liet AZ een ander gezicht zien en maakte in de slotfase de aansluitingstreffer. Toch bleven de punten in Noord-Brabant. Klik hier voor het volledige verslag.

AZ Onder 15 - FC Volendam Onder 16 0-0 (0-0) | Oefenduel
In de oefenwedstrijd tussen AZ Onder 15 en FC Volendam Onder 16 werd niet gescoord. De Alkmaarders hadden in de eerste helft beste kansen. Zo waren onder meer Melle Roede, Iain de Jongh en Elias Hazir dicht bij een goal. Aan de overzijde waren ook de bezoekers gevaarlijk. Kevin Pool moest een paar keer in actie komen om de Volendammers van scoren te weerhouden. Na de pauze waren er voor beide ploegen meerdere mogelijkheden. Nassim El Harmouz was met een lobje op de lat en een kopbal naast gevaarlijk, terwijl AZ-goalie Pool twee keer moest ingrijpen. Gescoord werd er niet, waardoor het treffen met de provinciegenoot 0-0 bleef. 

Almere City FC - AZ Onder 14 1-7 (0-2) | Oefenduel
Op bezoek bij Almere City FC boekte AZ Onder 14 een ruime oefenzege. Steven van Engers opende in de 24e minuut - op aangeven van Adam Ouaziz - de score. Vlak voor rust maakte Ouaziz zelf de 0-2. Na de pauze liep de score snel op. Door treffers van Gijs Groot, Rayan Zekri, Taecke van Dam van Isselt en Calvin Carrilho stond het na 56 minuten al 0-6. De thuisploeg deed daarna iets terug, maar het slotakkoord was weer voor AZ. Zekri scoorde in de laatste minuut de 1-7. 

FC Utrecht - AZ Onder 13 2-6 (0-4)
Ook AZ Onder 13 won met ruime cijfers. Op bezoek bij FC Utrecht had Nuur Mahamed Ahmed al na twaalf minuten een hattrick op zijn naam staan. Cas Jongeneelen maakte er kort voor de pauze met een vrije trap zelfs 0-4 van en kort na de break scoorde Mahamed Ahmed zijn vierde goal: 0-5. Afstandsschoten van Job Tiebie kwamen eerder op de paal en lat. Ook Anton Agafonov en Jongeneelen raakten nog het aluminium. In de 56e en 61e minuut deed Utrecht wat terug, spannend werd het niet. Mahamd Ahmed kwam zelfs nog voor de vijfde keer op het scoreformulier. Hij bepaalde de eindstand op 2-6. 

AZ Onder 11 - Vitesse 15-2 | Twin-Games
De jongste AZ'ers namen het in een zeven-tegen-zeven-vorm op tegen Vitesse en speelden voor het eerst dit seizoen in competitieverband met de buitenspelregel. De Arnhemmers werden met 15-2 verslagen. "We hebben goed samengespeeld om tot doelpunten te komen", vertelde Dennis Zwagerman, samen met Dijar Kasim trainer van de selectie. "De jongens gingen gedurende de wedstrijd steeds beter om met de buitenspelregel. Dat deden zij onder meer in het positie kiezen om te scoren. In verdedigend opzicht zaten we er bovenop. We gaven weinig weg en dat kwam met name doordat we samen de ruimtes klein hielden. Nu is het zaak dit niveau vast te houden. Dit is wat we wekelijks willen zien."

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch