Overzicht resultaten AZ Jeugd

Overzicht resultaten AZ Jeugd

Gepubliceerd op 27 november 21, 17:21

ZAANSTAD- Voor vijf AZ Jeugd-teams stonden zaterdag competitieduels op de rol. AZ Onder 18 nam het op tegen Feyenoord. AZ Onder 14 boekte een zege bij Sparta Rotterdam, Onder 13 versloeg Zeeburgia en de twee jongste teams wonnen met ruime cijfers. AZ Onder 16 speelde een oefendrieluik. 

AZ Onder 18 - Feyenoord 2-3 (0-2)
AZ Onder 18 heeft zaterdag in extremis verloren van Feyenoord. De ploeg maakte in de tweede helft een 0-2 achterstand ongedaan en kreeg zelfs voldoende kansen op een driepunter. Diep in blessuretijd ging het echter alsnog mis en won Feyenoord met 2-3. Klik hier voor het volledige verslag.

Drieluik AZ Onder 16, Sparta Rotterdam en FC Twente/Heracles
In een oefendrieluik met Sparta Rotterdam en FC Twente/Heracles boekte AZ Onder 16 een zege, maar leed het ook een nederlaag. In de eerste wedstrijd tegen FC Twente/Heracles – die veertig minuten duurde – kwam AZ vroeg op voorsprong. Deacon van der Klaauw profiteerde van een fout van de tegenstander en scoorde. Ondanks de goal speelde de ploeg niet goed. De intensiteit was te laag en afspraken werden niet genoeg nagekomen. Dat met name in het verdedigen en druk zetten. FC Twente/Heracles kon het duel daardoor naar zich toe trekken en won met 2-1.

In het treffen met thuisploeg Sparta kwam AZ beter voor de dag. De Alkmaarders waren dominant en drukten al snel hun stempel op de wedstrijd. Door goals van Yoël van den Ban en Jasper Hartog werd het 0-2. Sparta maakte uit een corner de aansluitingstreffer, maar het bleef niet lang spannend. Julian Oerip zorgde met een dubbelslag voor de 1-3 en 1-4, waarna Gabriel Jongens de eindstand op 1-5 bepaalde.  

Sparta Rotterdam - AZ Onder 14 0-2 (0-1)
AZ Onder 14 is zaterdag met drie punten op zak teruggekeerd uit Rotterdam. Op bezoek bij Sparta opende Rayan Zekri in de achtste minuut de score en bezorgde de Alkmaarders daarmee een goede start. Na de eerste goal bleef AZ dominant, maar creëerde het te weinig grote kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Zodoende bleef het nog spannend. De beslissing viel in de laatste minuut toen Nuur Mahamed Ahmed de 0-2 tegen de touwen schoot.

AZ Onder 13 - Zeeburgia 3-0 (1-0)
In Zaanstad boekte AZ Onder 13 een 3-0 zege op Zeeburgia. Op aangeven van Dante Blankendaal zette Ties Kemna de ploeg in de elfde minuut op voorsprong. Hierna waren er ook schietkansen voor Cas Jongeneelen en Job Tiebie, maar de minimale voorsprong bleef tot de pauze gehandhaafd. In de tweede helft nam AZ wel afstand. In de 45e minuut raakte Milo Kadyla de paal en was Kemna attent op de rebound: 2-0. Nog geen minuut later lag ook de derde in het doel. Opnieuw was het Kemna die de trekker overhaalde. Ook Amani Imhangbe (afstandsschot op de paal), Christian Goring (zijnet) en Merijn van Dijk (redding keeper) waren in de slotfase nog dicht bij een goal, maar het bleef bij 3-0. 

AZ Onder 12 - FC Volendam 29-3 | Twin-Games
AZ Onder 12 ging met ruime cijfers langs FC Volendam. De ploegen speelden acht-tegen-acht met de buitenspelregel. Daarin toonde AZ zich de sterkere partij: 29-3. "We hebben vandaag met onze snelheid van handelen met en zonder bal het verschil gemaakt", vertelde Dico Blei, samen met Tim Appel trainer van de groep. "We waren in het afwerken, onze aannames en voorzetten heel goed. Daar trainen we veel op en dat wordt steeds beter zichtbaar. Dat is mooi. Ook waren meerdere jongens aan het uitblinken. We hebben ondanks de kou en regen een goede pot gespeeld en mooie dingen laten zien."

AZ Onder 11 - NEC 15-7 | Twin-Games
De jongste AZ’ers gingen met 15-7 langs NEC. "We worden stapje voor stapje beter", vertelde Dennis Zwagerman, die samen met Dijar Kasim de leiding over de groep heeft. "Dat zie je terug in ons veldspel. We hebben hard gewerkt en probeerden telkens snel de bal weer af te pakken als we hem verloren. We hebben mooie aanvallen laten zien, maar onze vaardigheden moeten wel nog wat beter. Al is dat logisch, want dat proces kost tijd. Het streven is om zo technisch vaardig te zijn dat je er zelf kansen mee kunt creëren. Daar werken de jongens hard voor."

Foto's: Adrienne van Beinum