Update: Kuijsten & Splinter verliezen EK-finale

Update: Kuijsten & Splinter verliezen EK-finale

Gepubliceerd op 01 juni 22, 22:19

ZAANSTAD- Ilias Splinter en Tristan Kuijsten verblijven met Oranje Onder 17 in Israël voor het Europees Kampioenschap. Hoe vergaat het de AZ'ers op dit eindtoernooi? Een overzicht. 

WOENSDAG:
Frankrijk - Oranje Onder 17 2-1
Het is Oranje Onder 17 woensdag niet gelukt voor de derde keer op rij het EK te winnen. In het Netanya Municipal Stadium zorgde Jaden Slory (Feyenoord) vlak voor rust nog wel voor een Nederlandse voorsprong, maar zette opponent Frankrijk het duel daarna naar zijn hand. Twee inzetten van Saël Kumbedi (AC Le Havre) in de 58e en zestigste minuut waren Kuijsten te machtig en bezorgden Les Blues de EK-zege: 2-1. 

ZONDAG:
Oranje Onder 17* - Servië 2-2 (*w.n.s.)

Met een zege op Servië heeft Oranje Onder 17 zich zondag geplaatst voor de EK-finale. In het Netanya Municipal Stadium ging de ploeg na strafschoppen langs Servië. Jason van Duiven (PSV) zette de ploeg kort na rust op voorsprong, maar door goals van Jovan Milošević (FK Vojvodina Novi Sad) en Jovan Mijatović (Rode Ster Belgrado) kwam Servië op 1-2. Jaden Slory (Feyenoord) bracht Oranje weer op gelijke hoogte, waarna strafschoppen voor uitsluitsel moesten zorgen. Daarin onderscheidde basiskracht Kuijsten zich met een gekeerde penalty. Isaac Babadi (PSV) schoot de winnende tegen de touwen. Komende woensdag speelt Oranje Onder 17 de finale van het EK. Daarin is Frankrijk om 18:00 uur de opponent. 

Tristan Kuijsten toonde zijn waarde in de strafschoppenserie tegen Servië. 

WOENSDAG:
Oranje Onder 17 - Italië 2-1
Het Oranje Onder 17 van Kuijsten en Splinter heeft woensdag de halve finales van het EK bereikt. In de clash met Italië kwam de ploeg in de eerste helft al op een 2-0 voorsprong door treffers van Gabriel Osei Misehouy (Ajax) en Jason van Duiven (PSV). De Italianen knokten zich met een goal van Luca Lipani (Genoa) terug in de wedstrijd, maar Oranje hield stand. Kuijsten stond wederom in de basis, Splinter bleef op de bank. Op zondag 29 mei staat de halve finale op de rol. Servië is dan om 20:00 uur de opponent. 

ZONDAG:
Oranje Onder 17 - Frankrijk 3-1
Oranje Onder 17 heeft zich zondag verzekerd van groepswinst op het EK. Met Kuijsten en Splinter de volledige wedstrijd binnen de lijnen werd Frankrijk met 3-1 geklopt. Les Bleus kwam door een goal van Zoumana Diallo (Racing Strasbourg) in de dertiende minuut de leiding, maar Oranje boog de wedstrijd in het laatste kwartier helemaal om. Door een benutte strafschop van Dean Huijssen (Juventus) werd het 1-1, waarna Antoni Milambo (Feyenoord) en Yoram Boerhout (Ajax) er 2-1 en 3-1 van maakten. Komende woensdag wacht de kwartfinale. Daarin is Italië - de nummer twee van groep A - de opponent. 

Ilias Splinter (15) en Tristan Kuijsten (1) maakten tegen Frankrijk de wedstrijd vol. 

DONDERDAG:
Oranje Onder 17 - Polen 2-1

Kuijsten en Splinter hebben zich donderdag met Oranje Onder 17 geplaatst voor de kwartfinales van het EK. In het Lod Municpal had de ploeg het lastig met Polen. Na rust zette Dean Huijssen (Juventus) Oranje met een strafschop op voorsprong, maar de Oost-Europeanen kwamen in de 88e minuut langszij. Puntverlies leek in de maak, maar diep in blessuretijd zorgde Yoram Boerhout (Ajax) alsnog voor een Hollandse overwinning: 2-1. Kuijsten had een basisplaats, Splinter kwam niet in actie. 

Tristan Kuijsten had tegen Bulgarije en Polen een basisplaats. 

MAANDAG:
Bulgarije - Oranje Onder 17 1-3
Het EK is maandag goed begonnen voor Oranje Onder 17. De formatie van Mischa Visser - waar Kuijsten in de basis begon en Splinter op de bank bleef - was in het Lod Municipal met 1-3 te sterk voor Bulgarije. De opponent nam in de tiende minuut de leiding, maar Oranje stelde orde op zaken. Door goals van Gabriel Osei Misehouy (Ajax) en Isaac Babadi (PSV) werd het 1-2. In blessuretijd bepaalde Jason van Duiven (PSV) de eindstand op 1-3. 

Foto: OnsOranje